In verband met het overlijden van burgemeester Van der Laan is de officiële opening van het nieuwe Van Eesteren Paviljoen een week verplaatst naar vrijdag 20 oktober. 

Op een paar kleine logistieke wijzigingen na blijft het programma van de opening inhoudelijk ongewijzigd. Na een speciaal Van Eesteren Gesprek over de kracht van de Tuinstad (van 14.00 uur tot 16.00 uur) start om 17.00 uur een feestelijk openingsprogramma bij het paviljoen. Met muziek, korte interviews met initiatiefnemers, architecten, bouwers, financiers, betrokken (woningbouw)partijen en bestuurders, en om 17.30 uur de officiële opening van het paviljoen door wethouders Kajsa Ollongren (Kunst en Cultuur, gemeente Amsterdam) en Ronald Mauer (stadsdeel Nieuw-West). Daarna start het feest. Met live muziek door Bigband Tubantia, optredens van jongleurs, de stadsdeeldichter en dj’s, rondleidingen door het nieuwe paviljoen en kinderactiviteiten. En natuurlijk een hapje en een drankje. Iedereen is van harte welkom om de feestelijke opening bij te wonen. Vanwege de verplaatsing van de officiële opening van het Van Eesteren Paviljoen en de daaraan voorafgaande voorbereidingen, opent het nieuwe hoofdgebouw van het museum ook iets later dan gepland zijn deuren voor bezoekers. Vanaf 22 oktober 2017 is het Van Eesteren Museum open voor publiek.

Op de website van het Van Eesteren Museum kunt u zich aanmelden door een gratis ticket te reserveren: vaneesterenmuseum.nl/nl/tickets. Meer informatie over het programma is te vinden op www.vaneesterenmuseum.nl.

Over het Van Eesteren Paviljoen

Het Van Eesteren Paviljoen wordt het nieuwe vaste onderkomen van het museum. Met meer ruimte voor tentoonstellingen, debatten, workshops en educatiemogelijkheden. Het nieuwe paviljoen staat op een zichtbare locatie aan de Sloterplas, in het hart van de Westelijke Tuinsteden. Het gebouw is ontworpen door Korteknie Stuhlmacher Architecten die zich lieten inspireren door paviljoengebouwen uit de jaren 50 en 60. Het bestaat voornamelijk uit hout en glas en past daarmee geheel in het gedachtegoed achter het ontwerp van de Tuinsteden: licht, lucht en ruimte.

Vanaf 22 oktober 2017: Van Eesteren Paviljoen open voor publiek

Het nieuwe Van Eesteren Paviljoen is vanaf 22 oktober 2017 open voor publiek, op donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Vanaf 19 oktober is ook de museumwoning in Slotermeer weer te bezoeken, op donderdag tot en met zondag, en worden ook de activiteiten in het ‘buitenmuseum’ voortgezet. Kijk voor meer informatie over alle activiteiten van het Van Eesteren Museum op de website: www.vaneesterenmuseum.nl.

Het Van Eesteren Paviljoen en de nieuwe vaste tentoonstelling zijn mede tot stand gekomen met financiële steun van Gemeente Amsterdam, Stadgenoot, BPD Cultuurfonds, EFL Stichting en vele particuliere sponsoren.