Buren gaan weer kamperen in eigen buurt!


In het weekend van zaterdag 20 juni en zondagochtend 21 juni kunnen bewoners weer hun tent opzetten op het grote grasveld aan de Burg. Vening Meineszlaan in Slotermeer. Kamperen in je eigen buurt en de volgende ochtend wakker gemaakt worden door de vogels in de grote bomen: vakantie in eigen land! De buurtcamping is inmiddels een begrip geworden, waar bekenden elkaar ontmoeten en nog onbekende buurtbewoners elkaar leren kennen. 


Zoals op iedere camping worden er culturele en sportieve activiteiten georganiseerd. Meedoen mag, maar hoeft niet. Gewoon lekker genieten, wat eten en drinken, kan ook. Er is een uitgebreid mee doe programma voor kinderen (hardlopen, skeeleren, tekenen en schilderen, voetballen, monsters maken, zelf optreden, schminken) en kijk- en luister activiteiten voor volwassenen (optredens, lachen, masseren, schaken, theedrinken, burak eten, marmeren).


Ook zijn er weer de buurtexcursies onder leiding van een gids: naar de schooltuinen, de Mescid-i-aksa Camii moskee, de Syrisch orthodoxe kerk en naar het Van Eestermuseum.


Tussen 18.00 en 20.00 uur wordt er uitgebreid gegeten. Alle bezoekers worden uitgenodigd hun lievelingsgerecht mee te nemen, zodat er allerlei lekkers op tafel staat.  Uiteraard is er de hele dag muziek van verschillende culturele achtergronden en is er de mogelijkheid zelf op te treden. Voordat de kampeerders hun tent opzoeken wordt er nog een film vertoond. Zondagochtend wordt begonnen met yogaoefeningen en wordt er met elkaar ontbeten aan lange tafels onder de schitterend vleugelnootbomen.


De camping wordt zaterdag 20 juni 2009 om 14.00 uur officieel geopend met een verrassingsact.


Iedereen is welkom om zaterdag 20 juni zijn tent op te komen zetten vanaf 13.00 uur. Een flinke groep buurtbewoners is bij de organisatie betrokken, maar wat extra handen op de dag zou fijn zijn. Vindt u het ook leuk om actief te zijn tijdens de buurtcamping of wilt u een andere bijdrage leveren: bel of mail dan even naar Ad van Dam: 020 614 73 27 of a.v.dam@planet.nlFoto: Arnold Paalvast 

Doorsturen  Print