Feestelijke opening Sloterplas Festival


Op vrijdag 26 juni om 18.00u gaat het Sloterplas Festival groots van start op locatie Sloterpark, naast het Sloterparkbad. Dit nieuwe zomerfestival duurt van 26 tot en met 28 juni en is bedoeld voor iedereen in Nieuw West en daarbuiten. Op drie sfeervol ingerichte locaties aan de oevers van de Sloterplas, bij het Sloterparkbad, aan de oever tegenover theater de Meervaart en rond café Oostoever, is een divers cultureel programma samengesteld van zowel lokale als internationale acts op het gebied van theater, muziek, dans en visuele kunst. Daarnaast zijn er verhalenvertellers, restaurantjes, een kunstmarkt, een smaakmarkt en diverse kinderprogramma’s. De volledige programmering is te vinden op www.sloterplasfestival.nl


De opening van dit bruisende festival wordt gepresenteerd door Anousha Nzume (vanaf september de vaste presentatrice van het nieuwe Net5 programma De Tafel van 5). Samen met de vier portefeuillehouders Kunst en Cultuur Ties de Rujiter (Geuzenveld-Slotermeer), Paulus de Wilt (Slotervaart), Fouad Sidali (Bos en Lommer) en Maartje Postma (Osdorp) zal zij het festival openen met de muzikale ondertekening van het muziekpodium Nieuw West, een platform waarin alle muzikanten, muziekgezelschappen maar ook de diverse podia van Nieuw West zich verenigen. Hierna heffen we gezamenlijk het glas op de opening van het festival waarna alle genodigden de diverse voorstellingen gaan bezoeken. Vanaf 20.00u wordt het programma muzikaal vervolgd aan de Oostoever met Triangulo, een zwoele mix van Caribische en cello muziek door het Cello Octet Amsterdam in samenwerking met percussionist Yuchi Cordoba. De openingsavond wordt swingend afgesloten met de funky grooves van The Jig.


Het Sloterplas Festival wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Een programmaredactie van lokale programmamakers vertegenwoordigden de diverse podia en culturele instellingen van Nieuw West. Een werkverband van Bureau Barel, Mexit, Marmoucha, 24 Karaat en Refresh Entertainment tekent voor de productie van dit festival. Het evenement is daarmee een zeer breed gedragen festival geworden.

Klik hier voor het complete programma en de nieuwe WoonWest 

Doorsturen  Print