Geen dubbele woonlasten in Bos en Lommer dankzij verkoopactie Rochdale


Veel mensen willen best hun ‘droomhuis’ in Amsterdam Bos en Lommer kopen maar krijgen slapeloze nachten bij de idee dat ze hun huidige woning niet kwijtraken. Hierdoor hebben ze dubbele woonlasten. Woningstichting Rochdale start binnenkort met de verkoop van huizen in Bos en Lommer waarbij kopers gebruik kunnen maken van de Overbruggingsgarantie.


Deze garantie zorgt ervoor dat de dubbele woonlasten voor een jaar worden gecompenseerd en biedt mensen financiŽle zekerheid en extra verkooptijd voor de eigen woning. Ook dit laatste is een groot voordeel, want als de verkoop niet onder druk staat, leidt dit meestal tot een beter verkoopresultaat.


Hoe werkt de garantie?

Rochdale biedt koopwoningen aan met 1 jaar Overbruggingsgarantie. Deze garantie compenseert eventuele dubbele woonlasten van de koper tegen een vast percentage van 2,5% van de koopsom. De makelaar regelt de vastlegging van de Overbrugginsgarantie bij de notaris. De notaris zorgt vervolgens voor de formele afhandeling en uitbetaling van het garantiebedrag aan de koper.


Een voorbeeld

Een voorbeeld bij een huis met een verkoopprijs van € 250.000: het maximale garantie-bedrag bedraagt dan € 6.250,-, namelijk 1 jaar x 2,5% van € 250.000. Dit bedrag van € 6.250,- wordt bij de overdracht door de notaris in depot gehouden en gereserveerd voor de afwikkeling van de Overbruggingsgarantie. De koper verkoopt zijn of haar huis 4 maanden later voor een goede prijs. De eigendomsoverdracht vindt 2 maanden later plaats bij de notaris die dan ook de Overbruggingsgarantie afwikkelt. Hij of zij ontvangt dan een bedrag van ruim € 3100 (belastingvrij) als netto tegemoetkoming over zes maanden dubbele woonlasten.


Selectie

De woningen zijn niet alleen betaalbaar voor doorstromers maar ook voor starters. Er worden bijvoorbeeld woningen aangeboden aan de Hoofdweg, de Mercatorstraat en de Hertspieghelweg. De woningen die op basis van Overbruggings-garantie worden aangeboden, zijn op www.rochdale.nl te vinden met de toevoeging achter de prijs ‘K.K.O.V.’ Deze afkorting staat voor Kosten Koper Overbruggingsgarantie. Voor meer informatie kijk op www.rochdale.nl. 

Doorsturen  Print