Kunst in het park


Bij de (her)inrichting van het groen wordt er niet alleen gelet op speelplaatsen, bomen en banken. Ook kunst neemt vaak een prominente plaats in. In het Gerbrandypark in Slotermeer hebben leerlingen van verschillende basisscholen met kunstenaar Hoshyar Rasheed samen aan ‘hun kunst’ gewerkt.


Er is veel veranderd in het Gerbrandypark langs de Burgemeester van Tienhovengracht in Slotermeer. Er zijn nieuwe speeltoestellen geplaatst, waaronder een hele hoge, stoere glijbaan, en het tennis- en voetbalveld zijn weer goed verlicht. Het park moet het recreatieve centrum van Slotermeer worden. En dat zal lukken, onder andere door toezicht van de speeltuinmoeders. Ook wordt er een vereniging ‘Vrienden van het Gerbrandypark’ opgericht, waarin buurtbewoners samen zorgen voor toezicht, onderhoud en leuke activiteiten.Kinderen met hun tekeningen voor de moza´ektegelsPierenbad

En dan is er nog plek voor kunst: tegeltjes met daarop tekeningen van leerlingen, geplaatst aan de rand van het pierenbad, midden in het park. Niet zomaar tekeningen. “De kinderen hebben we vragen voorgelegd ter inspiratie,” aldus kunstenaar Hoshyar. “Wat zie je in een park, waar denk je aan bij het woord park, wat vind je leuk in een park en wat mis je in het park? Daarmee gingen de scholieren aan de slag.”


Van elk kind zijn de twee mooiste schetsen uitgekozen die zij vervolgens nauwkeurig op de tegels hebben nagetekend. De kunstenaar  heeft deze daarna gebakken. En zo zijn er straks tweehonderd tegels te bewonderen in het Gerbrandypark. Ook de bodem van het pierenbad zal een kunstwerk krijgen. Ge´nspireerd door de jongeren tekende Hoshyar een draak in het pierenbad. Een getekende, dus je kunt gerust gaan zwemmen en pierenbaden!


De feestelijke opening is op woensdag 1 juli om 11.00 uur. Naast de onthulling van dit kunstwerk, zijn er in het park die dag nog diverse andere sport- en spelactiviteiten.

Wie mee wil doen met de Vrienden van het Gerbrandypark kan contact opnemen met Matthijs Koster, projectleider stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer, via 020 8898 465. 

Doorsturen  Print