Moza´ek mee aan de KunstSofa

 

Maandag 3 augustus werd in Osdorp een betonnen sofa geplaatst tussen de bomen in het gras aan de oever van de Sloterplas. Deze bank is het begin van een kleurrijk Osdorps kunstwerk in de openbare ruimte dat samen met bewoners tot stand komt. De betonnen sofa wordt gedurende de maand augustus door iedereen die mee wil doen voorzien van een mooie moza´ek. De bank blijft daarna aan de oever staan.


Kinderen en volwassenen maken onder begeleiding van kunstenaars een ontwerp voor de moza´ek die ze eerst op de bank tekenen of schilderen. Daarna wordt de schildering gevuld met glasmoza´ek tegels. De sofa wordt aan het eind van de zomer in gebruik genomen. Om dat te redden zijn vele handjes en handen nodig. Wil jij meedoen? Je hebt een leuke tijd en je leert ook nog eens hoe je moza´ek legt. Iedereen die mee wil helpen kan van 4 tot 28 augustus tussen 12.00 ľ 17.00 uur langskomen. Je vindt de bank aan de over van de Sloterplas tegenover de Meervaart. Het moza´eken gaat alleen door als het niet regent.


Het moza´eken van de bank wordt begeleid door Willemijn van de Meene en Beatriz Aguiar. Willemijn van de Meene geeft creatieve workshops bij diverse instellingen aan kinderen en volwassenen. Op basisscholen verzorgt zij handenarbeid, moza´ek en schilderen. Sinds 2007 is zij ingeschreven bij Mocca, een expertisenetwerk voor cultuureducatie. Daarnaast maakt zij eigen moza´ekwerk en werk in opdracht. Beatriz Aguiar komt uit Uruguay en heeft zowel daar als in Nederland aan de academie gestudeerd. Naast keramiek maakt zij abstracte schilderijen.


De KunstSofa is onderdeel van Zomer aan de Over. Zomer aan de Oever heeft elke week nieuwe activiteiten. Kijk op www.goslo.nl of www.osdorp.amsterdam.nl voor het programma van de komende weken. 

Doorsturen  Print