Nieuw bedrijfsverzamelgebouw in Geuzenveld-Slotermeer


“Een enorme aanwinst voor de buurt.” Dat zegt Arthur de Vos, directeur van de Amsterdamse Compagnie over bedrijfsverzamelgebouw West 5 dat op 29 september zijn deuren opende in Geuzenveld-Slotermeer. De naam van het gebouw verwijst naar de buurt waarin het staat: Buurt 5.


Het gebouw aan de Slotermeerlaan 69 is door de Amsterdamse Compagnie volledig opgeknapt zodat het nu ruimte biedt aan veertig kleine bedrijven. “Het pand is voornamelijk geschikt voor starters en bewust kleinschalige ondernemingen. Iets dergelijks was er nog niet in deze buurt.”


Aantrekkelijke huurvoorwaarden

Om bedrijven te motiveren zich in West 5 te vestigen, worden er aantrekkelijke huurvoorwaarden gehanteerd, aldus De Vos. “Huurders hebben slechts één maand opzegtermijn en dat is redelijk uniek. En ondernemers kunnen al een unit huren vanaf 240 euro per maand.”


Omdat West 5 in een economische kansenzone ligt, komen (startende) ondernemers bovendien in aanmerking voor de subsidie Kansenzone. Deze is bedoeld voor onder meer de inrichting en apparatuur, bijvoorbeeld een bureau of een computer.


Divers

West 5 is al voor ongeveer tachtig procent verhuurd. De bedrijven die al voor de locatie hebben gekozen, komen allemaal uit de buurt. “En dat is plezierig te zien.” De samenstelling is divers. Onder de bedrijven bevinden zich administratiekantoren, een uitgever, een jurist en een tandartsencollectief. Ondernemers die ook interesse hebben, kunnen zich melden per e-mail: info@amsterdamsecompagnie.nl. 

Doorsturen  Print