Wethouder Van Poelgeest:

 

‘Laan van Spartaan zorgt voor woonkwaliteit in de stad’


‘We proberen al jarenlang om te voorkomen dat mensen niet ergens ver buiten de stad gaan wonen en elke dag in de file staan van en naar hun werk. Dat lukt ons alleen als er in Amsterdam aantrekkelijke woonmilieus zijn. Laan van Spartaan is daar een goed voorbeeld van.’ Die woorden sprak wethouder Maarten van Poelgeest bij de starthandeling voor de Noordstrook van Laan van Spartaan. Samen met Ger Timmer, verantwoordelijk wethouder van stadsdeel Bos en Lommer, Pieter de Jong, bestuurder van Ymere en Aad Bouwhuis, directeur van Bouwfonds, maakte hij een handafdruk in beton.


Laan van Spartaan is de nieuwste woonwijk van Amsterdam. De Noordstrook is het tweede deel van de wijk dat wordt gerealiseerd. Rondom drie binnenhoven langs de Erasmusgracht worden in totaal 472 huur- en koopwoningen gebouwd. Zowel appartementen als eengezinswoningen. De bouw van het eerste binnenhof start nu, met 154 sociale en vrije sector huurwoningen voor Ymere.

Naar verwachting zijn de woningen eind 2011 gereed. Zowel voor de koop- als huurwoningen bestaat veel interesse. Voor de 137 koopwoningen hebben zich inmiddels meer dan 150 mensen ingeschreven.


Breed aanbod

Over een paar jaar staat hier een wijk waar wonen, werken, culturele en maatschappelijke voorzieningen en sport worden gecombineerd. Het gebied telt straks ruim elfhonderd woningen in alle prijsklassen en typen: sociale huurwoningen, vrije sector huurwoningen, koopwoningen, studentenwoningen en ouderenwoningen. Daarnaast komen er voorzieningen waar niet alleen de nieuwe bewoners van kunnen profiteren, maar ook de directe omgeving, zoals een ROC-vestiging, Circus Elleboog, zorgvoorzieningen, horeca, klimhal en een sporthal. Laan van Spartaan wordt ontwikkeld door Bouwfonds Ontwikkeling en Ymere, in nauwe samenwerking met het stadsdeel Bos en Lommer. De hele wijk is naar verwachting over circa vijf jaar gereed. Kijk voor meer informatie op www.laanvanspartaan.nl.


 

Doorsturen  Print