Where Local meets International:

Wethouders openen festival op 25 juni 2010


Op 25 juni 2010 om half acht wordt in Amsterdam Nieuw-West het tweede Sloterplas Festival officieel geopend. Wethouder Freek Ossel en Stadsdeelwethouder Paulus de Wilt verrichten gezamenlijk de openingshandeling. Voordat zij dit doen brengen meer dan 75 muzikanten uit Amsterdam Nieuw-West samen een nieuwe compositie van Merlijn Twaalfhoven. Na de opening biedt het podium plaats aan verschillende musici en muziekgroepen die zich laten inspireren door de muziek van verschillende wereldreligies en spitituele stromingen. De opening vindt plaats aan de oever van de Sloterplas in Osdorp, tegenover de Meervaart.

Op zaterdag 26 en zondag 27 juni verspreidt het festival zich verder langs de oevers van de Sloterplas. Op de boulevard aan de noordkant van de plas wisselen muziekoptredens en theatervoorstellingen elkaar af. Ook is hier een grote kunst- en smaakmarkt. Op het terrein van het Sloterparkbad hebben verschillende beeldende kunstenaars gewerkt aan Art at the Pool, een combinatie van interactieve installaties, optredens, happenings en buurtactiviteiten. In Osdorp treden grote sterren en lokale muzikale talenten samen op en is straattheater te zien.


Voor de openingsavond op vrijdag 25 juni is een bijzonder programma samengesteld. Vanuit de constatering dat spiritualiteit een grote rol speelt in Amsterdam Nieuw-West is een aantal artiesten samengebracht die muziek maken uit verschillende wereldreligies. Een gospelkoor, een klezmerband en een Islamitisch koor brengen verschillende klanken samen. Dit onderdeel wordt afgetrapt door The First Statement, een internationaal muziekproject waarin Hiphop gecombineerd wordt met klassiek, R&B, soefi-mystiek en Arabische zang. Aan het eind van de avond zullen de verschillende muzikanten samen een stuk muziek te laten horen. Dit is ook precies waar het festival voor wil staan: vier de verschillen en doe dat doe dat vooral samen.


Het volledige programma is te zien op: www.sloterplasfestival.nl


 

Doorsturen  Print