Aandacht voor ambachten tijdens Sloterplas Festival 2010


Amsterdam- Op 26 juni presenteerde Makers+co zich tijdens het Sloterplas Festival 2010. En met groot succes. Middels een co-creatie workshop maakten bezoekers van jong tot oud posters. De ontwerpen worden gebruikt voor de aankondiging van het Makers Festival en de Makers Route. Makers+co organiseert dit op 1 en 2 oktober 2010 in Amsterdam Nieuw-West.


De deelnemers waren zeer enthousiast. Grafisch vormgever Willem van de Ven, van studio GloriusVandeVen, begeleidde de workshop. “Ik was verbaasd over de goede creaties die voortkwamen uit de workshop. Mensen zijn creatiever dan ze vaak denken en komen helemaal los als ze met hun handen iets kunnen maken. Door dit te stimuleren zie je mensen opbloeien”.Dit is precies wat Makers+co wil bereiken. Er worden nieuwe verbindingen gelegd tussen ambachten, de creatieve sector en jongeren. “Ambachten moeten wat ons betreft weer een grotere rol krijgen in de samenleving. En dan bedoelen we niet alleen oude ambachten, maar vooral ook nieuwe waarbij bijvoorbeeld media een belangrijke rol spelen. Ambachten zijn te waardevol om te vergeten.”


Makers+co is een initiatief van verschillende ondernemers die gevestigd zijn in de nieuwe broedplaats Garage Notweg in Amsterdam Nieuw-West. Met het Makers Festival en de Makers Route worden ambachten centraal gesteld. “We bieden een podium aan mensen die een ambachtelijk beroep uitoefenen en aan initiatieven die de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van maken laten zien. We hopen met de vernieuwende initiatieven tussen kunstenaars, ontwerpers en ambachtsmensen ook jongeren te inspireren om een ambachtelijk beroep te kiezen“ zegt Diana Krabbendam van The Beach. Samen met Annedien van der Veen van Dine Dine Design en Wina Smeenk is zij initiatiefnemer van Makers+co.


Meer informatie over Makers+co is te vinden op www.makersenco.nl. Hiernaast hebben wij een profiel op www.nieuwwestexpress.nl. En kun je ons volgen via http://twitter.com/makersenco 

Doorsturen  Print