18, 20 & 21 november

Grootste documentairefestival IDFA komt weer naar Amsterdam West!

Bos en Lommer - Het international Film en Documentary Film Festival (IDFA) is het grootste documentaire festival ter wereld en beleeft dit jaar haar 22ste editie in de filmtheaters rondom het Rembrandtplein. Sinds vorig jaar programmeert het festival ook een speciale editie op locatie in Podium Mozaïek aan de Bos en Lommerweg. Op 18, 20 & 21 november wordt een selectie IDFA documentaires gepresenteerd, waarin ontmoeting en confrontatie van culturen en de zoektocht naar identiteit centraal staan.


Gedurende drie dagen zindert het podium van de levensechte verhalen uit alle windstreken. Op donderdag 18 november worden twee bijzondere portretten gescreend: The Oath en Al-Halqa - In the Storyteller’s Circle. Op zaterdag 20 november in de middag een aangrijpende wereldreis langs een aantal brandhaarden in Cultures of Resistance en in de avond twee swingende films: The Furious Force of Rhymes en The Socalled Movie. Op zondag 21 november is er in de ochtend een speciaal dubbelprogramma Kids & Docs voor kinderen vanaf 8 jaar en in de middag twee documentaires van Nederlandse bodem: Curaçao en Juvenile Judge (De Kinderrechter).

In het gezellige theatercafé Mozaïek wordt op deze dagen een speciaal IDFA menu geserveerd: een heerlijk tweegangen menu met koffie toe. Wel anderhalf uur voor aanvang anders mist u de film!

Podium Mozaiek is gelegen aan de Bos en Lommerweg 191. Meer informatie over de voorstellingen bij Podium Mozaïek kunt u vinden op www.podiummozaiek.nl


 

Doorsturen  Print