Bouw Wonen bij Pieter (Osdorp) gestart.

Appartementen en eengezinswoningen met maximaal 25% lagere maandlasten.


Op woensdag 25 mei is de bouw van het wooncomplex Wonen bij Pieter in Osdorp officieel van start gegaan. Ruim 80% van de woningen is inmiddels al verkocht. Directeur van Eigen Haard, Twan Zeegers, benadrukte dit grote succes in een tijd waarin vastgoed relatief moeilijk te verkopen is en dat dit succes mede te danken is aan het aanbieden van de Startersrenteregeling. Stadsdeelwethouder Paulus de Wilt (Stedelijke Vernieuwing) feliciteerde de nieuwe bewoners met hun aankoop. “Dit deel van Osdorp (Zuidwest Kwadrant) is met het bouwen van dit wooncomplex echt af. Bewoners komen in een prettige groene woonomgeving, met veel lucht en licht.”


Alle gasten werden welkom geheten door een team van zandmannen die het startmoment begeleidden en samen met de toekomstige bewoners de cementmolen symbolisch vulden.Startersrenteregeling

Kopers van een woning bij Wonen bij Pieter, kunnen gebruikmaken van een Startersrenteregeling. Eigen Haard schiet dan 20% van de hypotheekrente voor. Na tien jaar wordt bekeken of de koper de rente volledig zelf kan betalen. Zo niet, dan kan de regeling maximaal vier maal met vijf jaar verlengd worden. Als de woning in waarde is gestegen, moeten de kopers dat voorschot terugbetalen. Maximaal 50 procent van de waardestijging kan hiervoor worden ingezet. Minimaal 50 procent is gegarandeerd voor de koper. De voorwaarden om gebruik te mogen maken van de Startersrenteregeling komen voor een groot gedeelte overeen met de voorwaarden van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Eigen Haard is de eerste grote woningcorporatie die de regeling inzet. De regeling is vooralsnog alleen ingezet voor Wonen bij Pieter. De helft van de 134 kopers maakt gebruik van deze regeling.


Over Wonen bij Pieter

Wonen bij Pieter is wonen in Amsterdam Osdorp. Aan de levendige winkelstraat Pieter Calandlaan of in een van de rustige, groene zijstraten met uitzicht op het park. Wonen bij Pieter, dat gebouwd wordt door aannemer Thunissen, biedt een ruime keuze aan appartementen, stadswoningen en eengezinswoningen. Eigen Haard realiseert met Wonen bij Pieter 134 appartementen en 22 eengezinswoningen. Naast wonen bij Pieter realiseert Eigen Haard ook Huren bij Pieter met sociale huurwoningen en een vorm van begeleid wonen voor jongeren: Kamers met Kansen.

Er zijn nog woningen beschikbaar. Kijk hiervoor op website www.bijpieter.nl.


Over Eigen Haard

Eigen Haard is opgericht in 1909 om de volkshuisvesting in Amsterdam te verbeteren. Wij zijn actief in Amsterdam en in de regio daaromheen en verhuren en beheren circa 61.000 woningen, bedrijfspanden en garages. Wij investeren volop in de wijken waar wij actief zijn en stimuleren economische, sociale en maatschappelijke ontwikkelingen en zorgen samen met onze lokale partners dat wijken zich ontwikkelen tot vitale wijken.


 

Doorsturen  Print