BMO winnaar eerste Ondernemersprijs Amsterdam Nieuw West


BMO (Bureau voor Maatschappelijk Ontwikkeling) kreeg maandag 27 oktober een vervroegd verjaardagscadeau. Het bureau, dat in januari vijf jaar bestaat, won die avond de eerste Ondernemersprijs Amsterdam Nieuw West. Juryvoorzitter Wim Kok maakte de winnaar bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst in restaurant Cedars.


BMO is een bureau dat voor diverse opdrachtgevers sociale projecten uitvoert. Het leverde bijvoorbeeld gezinscoaches die allochtone gezinnen ondersteunen bij de opvoeding van hun kinderen. Ook begeleidde BMO, in opdracht van stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer, allochtone mannen in hun rol van vrijwilliger bij sport- en theateractiviteiten met kinderen. In Slotervaart hebben medewerkers van het bureau Marokkaanse ouders voorgelicht over het kiezen van een school in het voortgezet onderwijs.


Motiveren

Volgens de jury verdient BMO de ondernemersprijs omdat het een maatschappelijk probleem heeft herkend dat de overheid heeft laten liggen. “En als echte ondernemers zijn ze in dit gat gesprongen”, vermeldt het juryrapport. “We zijn goed in staat om mensen die moeilijk benaderbaar zijn bij projecten te betrekken”, vertelt Edgar van Lokven, die BMO oprichtte samen met mede-directeur Malica al Fahmi. “Wij weten die mensen, zoals werklozen of migranten, toch te motiveren. Dat komt omdat we een multicultureel team hebben waar mensen zich aan kunnen spiegelen.”


Erkenning

Van Lokven is erg blij met de prijs. “Het is een erkenning van ons werk. Het is mooi dat we op waardering kunnen rekenen van deskundigen.” Behalve eeuwige roem kan BMO ook rekenen op een geldbedrag van 15.000 euro. Van Lokven wil dit geld investeren in de medewerkers. Hij wil er bijvoorbeeld trainingen mee bekostigen.


BMO heeft momenteel twee kantoren, één in Geuzenveld-Slotermeer en één in Slotervaart. Volgens van Lokven heeft het bureau niet de ambitie om nog veel verder te groeien. “Maar we willen onze diensten wel naar een nog hoger niveau tillen.”


Voor meer informatie over de Ondernemersprijs Amsterdam Nieuw West en de winnaar: www.ondernemersprijsnieuwwest.nl en www.bmo-online.nl


Het team van BMO, hier in gezelschap van juryvoorzitter Wim Kok, is blij dat het de Ondernemersprijs Amsterdam Nieuw West heeft gewonnen.