Nieuw: de Nieuw West Pas


In Amsterdam Nieuw West worden veel sport- en vrijetijdsactiviteiten georganiseerd. Door het grote aanbod is het niet altijd eenvoudig om precies te vinden wat je zoekt. Daarom komen de vier stadsdelen nu gezamenlijk met de Nieuw West Pas.


De portefeuillehouders Sport Tys de Ruijter (Geuzenveld-Slotermeer),
Achmed Baādoud (Osdorp), Ger Timmer (Bos en Lommer) en
Paulus de Wilt (Slotervaart) hebben hun Nieuw West Pas al.
Op de foto van links naar rechts.

De portefeuillehouders sport van de vier stadsdelen vinden het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen meedoen aan de sportactiviteiten. De pas is daarom gekoppeld aan een website met daarop een overzicht van de diverse activiteiten in heel Nieuw West. Het aanbod varieert van naschoolse activiteiten en conditietraining tot diverse sportinstuiven. De site moet het de inwoners van Nieuw West makkelijker maken die activiteit te vinden waarin zij geļnteresseerd zijn.

 

Bos en Lommer was het eerste stadsdeel dat met de pas ging werken. Alle basisscholieren kregen er één op school. Dat cadeautje viel in goede aarde. Volgens Ger Timmer, portefeuillehouder sport van dat stadsdeel, vonden de kinderen het heel stoer om hun eigen pasje te hebben.


Met de Nieuw West Pas kunnen kinderen vanaf nu ook deelnemen aan verschillende activiteiten in Geuzenveld-Slotermeer, Slotervaart en Osdorp. Ze nemen de pas mee naar de activiteit, laten hem daar scannen en ze zijn klaar voor actie. De stadsdelen kunnen hierdoor veel beter zien welke activiteiten populair zijn en welke juist minder. Zodat ze het aanbod van activiteiten nog beter kunnen afstemmen op de wensen van de pashouders.


De gratis pas is aan te vragen via de vier stadsdelen. Hij is ook verkrijgbaar tijdens de activiteiten die op de site staan. De begeleider van die activiteiten kan je er meer over vertellen en maakt ook ter plekke een foto van je voor op de pas.


Kijk snel op de site www.nieuwwestpas.amsterdam.nl en geef door welke activiteit er volgens jou nog ontbreekt in Nieuw West. De leukste tien inzendingen worden beloond met een tegoedbon van Aktiesport ter waarde van € 25.