Stadgenoot sponsort vrouwenteam voetbalclub OSC-L’Espoire

 


Stadgenoot is sinds donderdag 5 februari sponsor van de Amsterdamse multiculturele vrouwen- en meisjesvoetbalclub OSC- L’Espoire uit stadsdeel Osdorp. Deze nieuwe voetbalclub is begin 2008 opgericht en wil zoveel mogelijk meisjes en vrouwen aan het voetballen krijgen. Integratie, emancipatie en verantwoordelijkheid staan centraal bij de aanpak van l’Espoire. Dit zijn ook de ingrediŽnten voor de prettige woonomgeving waar Stadgenoot naar streeft.  Stadgenoot vindt het daarom belangrijk l’Espoire te sponsoren.


Hoop

De naam van OSC L'Espoire (hoop) houdt een belofte in voor de toekomst: L’Espoire wil zoveel mogelijk meisjes en vrouwen aan het voetballen krijgen. Want vrouwenvoetbal stimuleert meiden (van allerlei culturen) in hun weg naar emancipatie. Omdat voetbal in veel culturen niet bepaald een vrouwensport is, wil OSC-L ‘Espoire dit taboe doorbreken door de ouders van de meiden, en dan vooral de moeders, te betrekken bij de club. Daarnaast wil L’Espoire ook de jeugd leren om te gaan met discipline en verantwoordelijkheid. De leden Ė ook de vrouwen - kunnen daarom bij de vereniging  een opleiding tot coach, trainer of scheidsrechter volgen. Stadgenoot vindt dit heel positief en is daarom graag sponsor van OSC-L’Espoire. 

Samen werken aan de stad

De samenwerking tussen Stadgenoot en L’Espoire gaat verder dan alleen sponsoring. Zo zullen de meisjes en vrouwen van de voetbalclub tijdens wijkactiedagen van Stadgenoot als wijkambassadeurs voor de woningbouwvereniging optreden.


Aftrap

Gistermiddag 4 februari werd het nieuwe kunstgrasveld van OSC voor het eerst in gebruik genomen.  De dames van OSC- L’Espoire verschenen hierbij in hun nieuwe sporttenue: een zwart trainingspak met groene bies en opdruk van Stadgenoot waar ze zichtbaar mee in hun nopjes waren. Aansluitend hierop opende PvdA-wethouder Achmed Ba‚doud het sportveld officieel.


 Doorsturen