Buurtleven.nl brengt buren dichterbij


Begin februari kregen de meeste bewoners van Osdorp en een klein stukje Slotervaart een brief van Buurtleven.nl. In de brief stond een toegangscode waarmee zij zich kunnen aansluiten bij een nieuw buurtgebonden digitaal platform.
De website Buurtleven.nl bevat nieuws uit je eigen buurt, verzameld door een speciale buurtjournalist maar vooral ook door bewoners zelf. Daarnaast kunnen zij op Buurtleven.nl allerlei groepen vormen, ‘communities’ in internettaal. En om een berichtje te sturen naar iemand in de buurt, is een e-mailadres niet meer nodig. Dat kan via buurtleven.nl op straatnaam en huisnummer.Op 10 februari gaf Buurtleven.nl het startschot in Osdorp. Buurtbewoners konden een boodschap aan hun buurt doorgeven in ruil voor een speciale boodschappentas. De leukste buurtboodschappen werden beloond met een gevuld exemplaar. Het weer werkte niet echt mee. Toch weerhield dat mensen niet om even langs te komen bij Buurtleven.nl.

Meer contact

Floor Arts van Buurtleven.nl: ‘Uit onderzoek weten we dat veel mensen graag meer contact met hun buren willen hebben. Toch is het soms best lastig om dat voor elkaar te krijgen. En je buren echt betrekken bij activiteiten kost nog veel meer tijd. Niet iedereen heeft zin en tijd om overal een briefje in de bus te stoppen. Of de deuren langs te gaan om mensen enthousiast te maken voor een goed plan. Met Buurtleven.nl maken we dit nu makkelijker voor iedereen. En het is gratis.’


Woningnieuws

Buurtleven.nl is opgezet door de woningcorporaties Stadgenoot, Ymere, Rochdale en De Key. Buurtbewoners die in een woning van een van die corporaties wonen, krijgen via Buurtleven.nl ook extra informatie die te maken heeft met hun woning. Bijvoorbeeld schoonmaakroosters, onderhoudsplannen en de gegevens van huismeester en bewonerscommissie.

 

Meedoen

Buurtleven.nl kan alleen een succes worden als veel mensen meedoen. Dus meld u aan en doe mee. Bent u de toegangscode kwijt, stuur dan een e-mail met adresgegevens naar contact@buurtleven.nl dan krijgt u snel een nieuwe code. Mensen die niet in het proefgebied wonen, kunnen toch als gast kijkje nemen op www.buurtleven.nl. Doorsturen  Print