Spectaculaire viering start bouw fase 2 Andreas Ensemble Amsterdam


Zaterdag 9 mei is op feestelijke wijze de start bouw van de tweede fase van het project Andreas Ensemble gevierd.  Wethouder de heer Gerson, stadsdeelwethouder mevrouw Ketelaar en de directeuren van de Alliantie Ontwikkeling B.V. en Proper-Stok Groep B.V. spraken het publiek toe en gaven de officiŽle handeling een feestelijk tintje.


Ook werd er deze dag stilgestaan bij het bereiken van het hoogste punt van fase 1.

Wethouder Gerson benadrukte het belang van de bouw van het Andreas Ensemble voor de stad Amsterdam. Ook de hotelontwikkeling, die deel uitmaakt van het project, is een belangrijke troef voor het gebied. Stadsdeelwethouder Ketelaar sprak vol trots over de locatie en was vol lof over de kwaliteit van het Andreas Ensemble. De ontwikkelaars gaven aan dat in tijden van economische neergang kwaliteit komt bovendrijven en dat het belangrijk is juist nu door te pakken.


Een tokkelaar kwam met veel bombarie van het hoogste punt van fase 1 naar beneden en overhandigde een fles champagne aan wethouder Gerson. Hierna werd getoost op de start bouw van de volgende fase van het Andreas Ensemble. ’s Middags waren geÔnteresseerden uitgenodigd om de bouw te bezoeken en zich te laten informeren over het plan. Hier werd op deze mooie lentedag in groten getale gehoor aan gegeven. In totaal zijn er ruim 450 kopers en belangstellenden geweest.


Het project Andreas Ensemble

Aan de rand van Amsterdam-Zuid realiseert ontwikkelingscombinatie Proper-Stok Groep B.V. en de Alliantie Ontwikkeling B.V. het project Andreas Ensemble. Op de plek van het voormalige Andreas Ziekenhuis komen rondom een binnenhof 502 koop- en huurwoningen, verdeeld over negen gebouwen en een hotel.
Het project is een voorbeeld van stedelijk wonen en integrale aanpak van bebouwing en openbare ruimten. Het integreren van stedelijke functies, parkeren en woonomgeving

heeft zeer zorgvuldig plaatsgevonden. Het project is opgedeeld in twee deelfasen. De eerste fase omvat 276 woningen; 105 vrije sector koop, 120 sociale huur, 51 vrije sector huur, een hotel en diverse commerciŽle voorzieningen. Het Fashionhotel met ca. 280 kamers staat op het punt van oplevering en het kinderdagverblijf en het gezondheidspunt zijn in aanbouw. De tweede fase bestaat uit 225 woningen, waarvan 32 sociale huur, 162 vrije sector koop en 31 vrije sector huur. In deze fase worden twee commerciŽle ruimtes ontwikkeld. De 1e fase is volledig verkocht, zowel de woningen als de commerciŽle functies. In de 2e fase zijn nog woningen beschikbaar.


Bouwcombinatie Smit’s Bouwbedrijf/De Nijs is de bouwende partij. Geurts & Schulze architecten heeft getekend voor de gebouwen die zich aan de buitenrand van het Andreas Ensemble bevinden. De vier vrijstaande gebouwen in het midden van het plan zijn van de hand van de Londense architectengroep Tony Fretton Architects, evenals de openbare ruimte daartussen en het U-vormige gebouw. De niveauverschillen, trappen, taluds en de vormgeving van de gebouwen geven het Andreas Ensemble Parijse allure! Doorsturen  Print