Wonen doe je samen’

Plantjes en bezem voor Rochdalebewoners


Een buurt waarin mensen elkaar kennen is een prettige buurt. Met die gedachte wil woningstichting Rochdale niet alleen zorgen voor goede woningen, maar ook voor een schone en veilige woonomgeving. Vorige week woensdag werd dat tijdens de Wereldtuinendag in de praktijk gebracht.

 

Vlijtige liesjes, petunia’s, lobelia’s, fuchsia’s. Bewoners van de (vijftig) Rochdalewoningen aan Hoekenes, Vreedenhaven en Rijgersborgh konden vorige week woensdag een bak met dit ‘zomergoed’ ophalen bij de Rochdalekraam.

Bewoonster Rita Bakker met wijkbeheerder Marcel Linthorst


Ook een gele bezem, een emmer en een stoffer en blik werden uitgedeeld. Alles om de buurt schoon en gezellig te houden. “Ik zal het met liefde verzorgen,” aldus een blije bewoonster tegen Remco en Wim van hoveniersbedrijf van der Tol die die dag niet alleen de bloemetjes uitdeelden maar ook gratis groene tips gaven.

 

Drempel

“Fijn om de bewoners zelf eens te zien,” vindt Cathelijn Groot van sociaal beheer bij Rochdale, gekleed in bedrijfsshirt met opschrift ‘Wonen doe je samen’. En dat is ook de bedoeling van deze dag, vult wijkbeheerder Marcel Linthorst aan. “Mensen kunnen hier kennis met ons maken en ook vragen stellen.” En dat werd veelvuldig gedaan. Fijn om ‘een gezicht’ te zien, vindt bewoonster Rita Bakker. Graag haalde ze haar bak met plantjes op en schoot ze meteen de wijkbeheerder aan met haar vragen. “De drempel om iets te vragen is op zo’n dag veel lager,” aldus Bakker. En het levert ook nog een fleurige tuin op.


 Doorsturen  Print