Triatlon Nieuw West

Hardlopen, wielrennen en zwemmen op topniveau


Op zondag 14 juni staat Nieuw West geheel in het teken van de Triatlon. De Sloterplas en het Sloterpark vormen het decor voor deze combinatie van zwemmen, hardlopen en wielrennen. Nationale en internationale topsporters komen naar Nieuw West voor dit spectaculaire sportevenement.Zwemmers in de Sloterplas bij de triatlon van vorig jaar.


Triatlon

De vierde editie van de Triatlon Nieuw West heeft meer deelnemers dan ooit. Om 12:30 uur verschijnen tweehonderd sportievelingen aan de start. De wedstrijd is over de Olympische afstand: 1500 meter zwemmen in de Sloterplas, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen. Naast vele Nederlanders en enkele Engelsen, Duitsers en Belgen hebben zich ook tien Zweedse junioren van de nationale selectie ingeschreven.


Trio-triatlon

Naast de individuele triatlon wordt op zondag 14 juni ook de tweede editie van de trio-triatlon georganiseerd. Daarbij werken teams van één zwemmer, één fietser en één hardloper samen. Deze laagdrempelige vorm van triatlon start om 13:30. De afstanden zijn 750 meter zwemmen, 24 kilometer fietsen en 6 kilometer lopen.


Op de kaart

De Triatlon Nieuw West wordt georganiseerd door Stichting Duursport Amsterdam in opdracht van de gemeente Amsterdam. Hiermee wil de gemeente het gebied rondom de Sloterplas profileren als sportief gebied bij uitstek. Op 14 juni is de Sloterplas even het sportieve middelpunt van de stad.


Gratis

Wie de deelnemers wil toejuichen kan het sportevenement gratis bezoeken. De start en finish is aan Meer en Vaart. Kijk voor meer informatie op www.triatlonnieuwwest.nl. De inschrijving voor de Triatlon is gesloten. Teams die willen meedoen aan de trio-triatlon kunnen zich nog inschrijven via de website.


Voorproefje voor kinderen

Voor basisschoolleerlingen zijn er op vrijdag 12 juni twee wedstrijden als voorproefje op de triatlon. Voor de onderbouw is er een hardloopwedstrijd over één kilometer. De zwemloop voor de bovenbouw bestaat uit 250 meter zwemmen en 2,5 kilometer lopen.


 

 Doorsturen  Print