Banenmarkt ‘West op weg naar werk’


Dinsdag 16 juni organiseert Nieuwe Kansen Nieuw West in samenwerking met de stadsdelen Slotervaart, Osdorp, Geuzenveld-Slotermeer en Bos en Lommer voor de tweede keer de Banenmarkt 'West op weg naar werk' in theater De Meervaart (Osdorp). Werkzoekenden uit Nieuw West kunnen er op zoek gaan. Naar werk.


 

Na de succesvolle Banenmarkt in mei 2008, waar naast vele werkzoekenden tientallen  werkgevers, onderwijsinstituten en vrijwilligersorganisaties aanwezig waren, staat nu een tweede editie gepland. Ruim duizend bezoekers worden er weer verwacht, die er informatie kunnen krijgen over banen, scholing en begeleiding naar werk. Ook is er de mogelijkheid direct te solliciteren.


De eerste Banenmarkt – officieel geopend door stadsdeelwethouder Achmed Baâdoud en toenmalig staatssecretaris Ahmed Aboutaleb (Sociale Zaken) – leverde eenenvijftig ingevulde vacatures en meer dan honderd sollicitatieprocedures op. “Een groot succes dus,” aldus Baâdoud. “Een tweede Banenmarkt moet er dus komen. Er staan veel mensen in Nieuw West klaar om aan het werk te gaan en veel werkgevers hebben openstaande vacatures die goed aansluiten bij deze groep. Het is juist nú het moment om de werkgevers en werkzoekenden bij elkaar te brengen, zodat als de economie aantrekt de mensen klaar zijn om aan het werk te gaan.” Vandaar een vervolg. Hierbij zullen werkgevers als de Koninklijke Landmacht, Politie Amsterdam Amstelland en enkele zorgaanbieders aanwezig zijn.


De Banenmarkt (mogelijk gemaakt door Koers Nieuw West en Dienst Werk en Inkomen)  wordt op dinsdag 16 juni van twaalf tot vijf uur gehouden in de Meervaart. Zie ook www.westwerkt.nl


 

 Doorsturen  Print