Sinds een jaar kun je tijdens je wandeling langs de Sloterplas (in de weekenden) een korte stop maken voor een koffie of een biertje bij Hotel Buiten. Aan de Noordwestkant van de plas, tussen het zwembad en zwemstrand de Varkensbaai ligt dit bijzondere cafe restaurant met een waanzinnig uitzicht over de plas. Nu vooral een plek om in het weekend te gaan eten of drinken. Maar straks kun je er naar voorstellingen en ook echt logeren in een van de lodges , die vanaf medio 2014 worden gebouwd.

Het project begon een aantal jaar geleden met de droom van drie creatieve ontwerpers om op een aantal eilandjes in de Sloter plas een ecologisch hotel te bouwen in de vorm van kleine lodges.
De bouw van een volwaardige cafe-restaurant en de lodges gaat stapsgewijs. Voor de buurt is Hotel Buiten een echte aanwinst. Bewoners van aangrenzende de Noorderhof willen al jaren dat er meer gebeurt in dit stuk park. Zij werken en denken actief dan ook actief mee aan de ontwikkeling. Samen hebben zij het buurtinitiatief Buiten Westen opgestart

Hotel Buiten is tot en met eind oktober* in de weekenden  open. De hele maand oktober kun je er vrijdagavond ( op reservering)  eten. Zaterdag worden er activiteiten georganiseerd, of kun je een feestje vieren. Zondag  is er brunch en s’middags live muziek.

Hotel Buiten is tot en met eind oktober* in de weekenden open.
De hele maand oktober kun je er vrijdagavond ( op reservering) eten.
Zaterdag worden er activiteiten georganiseerd, of kun je een feestje vieren.
Zondag is er brunch en s’middags live muziek.

Hotel Buiten haalt straks ook internationale toeristen naar de plas. Nu al komen de aanvragen voor een overnachting uit buitenland binnen. Toch is de plek vooral voor de mensen uit de buurt en gelukkig weten steeds meer mensen Hotel Buiten ook al te vinden.

*Voor november wordt gewerkt aan een programma met aangepaste openingstijden.
Meer info over Hotel Buiten vind je op www.hotelbuiten.nl
Like ze op facebook: HotelBuiten