P1030991siteWoensdag 9 december was het zo ver, de start bouw van de eerste fase in het project Carte Blanche Amsterdam. Onder grote belangstelling verrichte wethouder Ronald Mauer samen met een aantal kopers de officiële aftrap. Na een prachtig verhaal van de heibaas over hoe het heien vroeger ging en onder de aanmoedigende kreten hei…, hei…. hei werd symbolisch de eerste paal geslagen. In de feesttent waren de verschillende gevarieerde straatbeelden op een doek aan de wand bevestigd zodat iedereen kon zien hoe de straten er uit komen te zien. Zo konden de buren in de verschillende straten elkaar opzoeken en onder het genot van een hapje en een drankje kennis maken.

Project Carte Blanche Amsterdam

Carte Blanche Amsterdam bestaat uit totaal 107 eengezins-koopwoningen en 24 huurappartementen. Het project ligt in Noorderhof-Zuid direct aan de Sloterplas. Vorige week zijn door Vink Bouw, de Alliantie en LATEI de koop- en aannemingsovereenkomsten getekend voor de afname van de 24 huurappartementen.

P1040033siteDe kopers kunnen niet wachten om hun huis te betrekken. Dat is niet zo gek want het project Carte Blanche Amsterdam is een bijzonder project. In Carte Blanche Amsterdam kan de koper namelijk zelf zijn of haar huis samenstellen, niet alleen aan de binnenkant maar ook aan de buitenkant van het huis. Naast de 4 verschillende type woningen, met verschillende grootte en indelingsvarianten, kan men kiezen uit 3 verschillende architectuurstijlen. Daarnaast kan men door middel van de, bij de prijs inbegrepen, architectuurpunten  het huis anders en persoonlijk maken. Zo ontstaat er een heel gevarieerd beeld met allemaal verschillende huizen die toch bij elkaar passen.

Veel belangstelling

Er is veel belangstelling voor het project Carte Blanche Amsterdam. Fase 1 en 2 zijn verkocht, voor fase 3 zijn de gesprekken met de wooncoaches op dit moment gaande. Carte Blanche Amsterdam is een product van LATEI, ontworpen door Inbo en wordt gebouwd door Vink Bouw uit Nieuwkoop. De Alliantie is verhuurder van de huurwoningen.