Lovende woorden wethouder Reneman over nieuwbouwproject Lentezijde in Badhoevedorp

Lentezijde-faseHAARLEM – Op donderdag 29 maart heeft wethouder Reneman van de gemeente Haarlemmermeer een feestelijke handeling verricht tijdens een bijeenkomst met buren, kopers, huurders, gemeenteraadsleden, ontwikkelaar BPD regio Noord-West, architectenbureau Rutten van der Weijden en UBA Bouw. Ontwikkelingsmanager John van den Heuvel van BPD interviewde de enthousiaste wethouder en enkele nieuwe bewoners. De bijeenkomst vond plaats in een tent naast de nieuwe speeltuin die door de wethouder en 10 kinderen uit de buurt, door het laten knallen van een confettibom, deze middag werd onthuld. Kopers van de 2e fase in Lentezijde plaatsten hierna op de naastgelegen bouwplaats hun handafdruk in het beton en markeerden daarmee de officiële start van de bouw van nog eens 23 koopwoningen in Lentezijde.

Duurzame woningen
De woningen van Lentezijde zijn de eerste woningen in de gemeente die gebouwd worden volgens de nieuwe gemeentelijke duurzaamheidsambitie. Die gaat niet alleen over energie en milieu, maar ook over gezondheid, kwaliteit en toekomstwaarde. De eerste fase van dit plan omvat 9 koopwoningen. Syntrus Achmea, de grootste woningbelegger in Nederland, kocht de 48 huurwoningen namens een van haar opdrachtgevers. Het project is in recordtijd van prijsvraagidee tot realisatie gekomen.

Lentezijde
Lentezijde is een nieuwbouwplan aan de westzijde van Badhoevedorp, één van de mooiste dorpen in de directe omgeving van Amsterdam. In Lentezijde werden in de eerste fase in totaal 57 eengezinswoningen gerealiseerd, waarvan 9 koopwoningen. Alle 23 koopwoningen in de tweede fase zijn inmiddels ook verkocht. Veel kopers komen uit Badhoevedorp en directe omgeving en uit Amsterdam.

www.nieuwbouw-badhoevedorp.nl