Broedplaats De Vlugt is na enkele jaren uitgegroeid tot een begrip in Slotermeer, en geheel Nieuw-West. Het bruist er van de creativiteit, met fotografen, sieraden-, en documentairemakers, tot een poppenspeler en meer.

Van KunstWest, het laagdrempelige workshopatelier met bar (!) op de begane grond, tot de highbrow internationale kunstenaarsgroep Goleb op zolder. Van een blik op ‘Nieuw-West toen’ in het Van Eesterenmuseum, tot ‘Nieuw-West nu’ bij platform Zina, een catering- en ontmoetingsruimte voor en door dames uit de buurt.

Het programma Nieuw-West Open, dat in 60 weken door het stadsdeel reist en 60 jaar Nieuw-West viert, kon zich geen betere omgeving wensen om deze maand neer te strijken. Wees welkom op het knalgele terrasje in de hal van de broedplaats, en bezoek het programma!

Vrijdag 19 en vrijdag 26 oktober geeft Hay Schoolmeesters van Broedplaats de Vlugt een rondleiding langs verschillende ateliers. In de hal zijn de foto’s van Noortje Schmit te zien, vrijdag 19 zal zij ook aanwezig zijn. Aanvang is 15.30 uur. Adres: Burgemeester De Vlugtlaan 125. Entree is gratis, inclusief een borrel. Wel aanmelden want het aantal plaatsen is beperkt, via nieuwwestopen@nieuwwestexpress.nl. Op zaterdag 10 november is de broedplaats ook open tijdens Open Broedplaatsendag in Nieuw-West.
Meer info op www.nwopen.nl