Parkrand 10221-500-356Op woensdag 29 en vrijdag 31 mei laat Nieuw-West Open je de ogen openen voor de bijzondere architectuur, kunst, groen en culturele projecten in dit deel van Nieuw-West.

Cultuur rondom het Confuciusplein
De wandeltour gaat van start op het Confuciusplein in Slotermeer, waar we meer komen te weten over de ruimtelijke opzet van het plein, uit de begintijd en voor de toekomst. In de Senecaflat, met een plint vol culturele projecten, kom je te weten wat West Side Stories (de projectlocatie van Foam, fotografiemuseum Amsterdam) betekent voor de buurt. Iets verderop in de Diderotstraat stappen we binnen bij kunstenaars en ambachtslieden.

Iconische architectuur in het groen
Ook ervaar je hoe mooi de Wijsgerenbuurt is gelegen tussen het groen. Net als de vernieuwde buurt bij het Eendrachtspark in Geuzenveld. Woningcorporatie Stadgenoot laat ons niet alleen de de iconische gebouwen zoals het Parkrandgebouw, ook de kunst rondom. Was je bijvoorbeeld het kunstwerk opgevallen in de trappen van de Zilverling? ‘De Sleutel Ligt Onder De Deurmat’, van Martijn Sanders uit 2011.

Wanneer? Woensdag 29 mei en vrijdag 31 mei. Beide data van 14:30 tot 17:00 uur. Startlocatie: Plato, Confuciusplein 12. Entree gratis. Aanmelden: nieuwwestopen@nieuwwestexpress.nl. De Buurttours zijn onderdeel van cultureel programma Nieuw-West Open, dat in de maand mei dit deel van Nieuw-West in de schijnwerpers zet. Meer info: nwopen.nl.