AMSTERDAM – Het Calandlyceum uit Nieuw-West is donderdag 4 februari, uitgeroepen tot Sportiefste School van Amsterdam 2016.

Op de foto: Directeur Jan-Mattijs Heinemeijer met de waardecheque van € 500, behorend bij de titel, omringd door LO-docenten van het Calandlyceum

Op de foto: Directeur Jan-Mattijs Heinemeijer met de waardecheque van € 500, behorend bij de titel, omringd door LO-docenten van het Calandlyceum

Het Calandlyceum, een school met 1900 leerlingen, heeft sport hoog in het vaandel. ‘Sport zit in ons DNA’, vertelde directeur Jan-Mattijs Heinemeijer bij de presentatie aan de jury. Alle Caland-leerlingen volgen lichamelijke opvoeding, maar ongeveer één op de drie doet er ook iets extra’s mee. Dat kan via de populaire sportklassen in de onderbouw, via de vakken LO2 of BSM (Bewegen, Sport & Maatschappij) in de bovenbouw, of als topsporter. Het Calandlyceum is de enige Topsport Talentschool van Amsterdam en telt zo’n 150 leerlingen die topsport met onderwijs combineren.

In de finale van de verkiezing nam het Calandlyceum het op tegen het Calvijn College en het Montessori College Oost. De jury gaf de voorkeur aan het Calandlyceum omwille van de manier waarop ‘sport’ breed in de school verankerd is en de verbindingen die op sportvlak buiten de school worden gezocht.

Met de Amsterdamse titel voor 2016 heeft het Calandlyceum zich nu ook gekwalificeerd voor de tweejaarlijkse verkiezing van Sportiefste School van Nederland. Die verkiezing wordt op 14 april gehouden in Groningen. De laatste keer ging de titel Sportiefste School van Nederland naar de OSB uit Amsterdam Zuid-Oost.