Schoonmaakactie groot succes

De bezem door Overtoomse Veld Amsterdam Nieuw-West

De bezem door Overtoomse Veld Amsterdam Nieuw-West

Woensdag 14 maart 2012 haalden ruim 50 buurtkinderen uit Overtoomse Veld flink de bezem door hun buurt. De VoorUit Muziekband trommelde de buurt op met olijfblikken als trommels. De kinderen gingen in teams alle straten langs en maakten zo de hele buurt schoon. Eigen Haard en samenwerkingspartners organiseerden deze schoonmaakactie om samen met bewoners te zorgen voor een prettige leefomgeving: een buurt die schoon, heel en veilig is. 

De schoonmaakactie werd afgesloten met een rap van de VoorUit Muziekband: Tegen afval zeg ik stop! Daarna begon het voetbaltoernooi onder begeleiding van de baltovenaars van Ara Cora, werden kunstwerken gemaakt van afval en andere spelletjes gespeeld.

Eigen Haard organiseerde deze schoonmaakactie in samenwerking met stadsdeel Nieuw-West, stichting EigenWijks, AraCora, Cordaan, project VoorUit, politie Amsterdam-Amstelland en hovenier Van der Tol.

Waarom een schoonmaakactie?

Een prettige buurt is schoon, heel en veilig. Een schoonmaakactie geeft bewoners een frisse start. Het maakt ze bewust van hun eigen verantwoordelijkheid voor hun leefomgeving. En het laat zien hoe prettig een schone omgeving is. In het kader van ‘jong geleerd is oud gedaan’ krijgen kinderen een actieve rol in het schoonmaken.

Schoonmaakacties zorgen daarnaast voor een goede samenwerking. Van wijkpartners, zoals het stadsdeel of de bewonerscommissie, maar ook van bewoners onderling.

Buurtkinderen OvertoomseVeld

Buurtkinderen OvertoomseVeld

Bewoners leren elkaar beter kennen, waardoor ze elkaar makkelijker aanspreken. Dit zorgt voor sociale verbondenheid.

Over Eigen Haard

Eigen Haard zorgt voor goede en betaalbare huisvesting in de Metropoolregio Amsterdam voor mensen die dat het meest nodig hebben. Samen met partners werkt Eigen Haard aan vitale wijken in een gezonde regionale woningmarkt. Eigen Haard beheert ruim 61.000 woningen en bedrijfsruimten.