CENTRUM NIEUW-WEST

CENTRUM NIEUW-WEST

Op 28 juni wordt de eerste nieuwe woning in Centrum Nieuw-West opgeleverd. Het gaat om een huurwoning van Stadgenoot in het Scheepvaartkwartier. In totaal zijn er deze zomer 103 huurwoningen klaar in het gebied. De eerste nieuwe koopwoningen, in de toren Caravella, worden nu gebouwd en zijn volgend jaar klaar. Daarna volgen nog de vernieuwing van het winkelgebied en de oever van de Sloterplas.

Ruime sociale en vrije sector huurwoningen

Het gaat om 74 sociale huurwoningen en 29 vrije sectorhuurwoningen, verdeeld over vier gebouwen en ontworpen door drie verschillende architecten. De woningen zijn ruim en verschillen in oppervlakte van 70-160m2. Ieder gebouw heeft een eigen uitstraling, kleur en gevelafwerking. Alle bewoners kunnen gebruik maken van de gemeenschappelijke binnentuin. In de ondergrondse parkeergarage is voor bewoners een parkeerplaats te huur.

Herhuisvesting uit de buurt

De sociale woningen zijn in eerste instantie bedoeld voor de herhuisvesting van bewoners uit de SuHa-buurt die plaats moeten maken voor de tweede fase van de nieuwbouwwoningen van Centrum Nieuw-West. Met hen worden op dit moment gesprekken gevoerd. De vrije sectorwoningen worden verhuurd in het middensegment wat inhoudt dat de huur tussen de €700 en €1.000 per maand is, afhankelijk van de type woning.

Koopwoningen Caravella

In een andere toren van het Scheepvaartkwartier realiseert Stadgenoot koopwoningen. Die toren heet Caravella. Caravella telt 59 hoogwaardige appartementen. Allemaal met de mogelijkheid van een eigen parkeerplek in de ondergrondse parkeergarage. En met keuzevrijheid in de indeling en afwerking van woonruimte, keuken en badkamer. Op www.koopeencaravella.nl meer informatie over deze woningen.

Centrum Nieuw-West

De bouw van de woningen zijn onderdeel van de vernieuwing van Centrum Nieuw-West. Er komen meer en nieuwe winkels, betere pleinen en meer restaurants en terrassen. Ook komt er een flink aantal nieuwe woningen waarvan de eerste nu klaar zijn en krijgt de oever van de Sloterplas een andere inrichting. Aan de vernieuwing van Centrum Nieuw-West werken een aantal partijen: stadsdeel Nieuw-West, Lebo, ASR Vastgoed Ontwikkeling, Kroonenberg Groep en de woningcorporaties Eigen Haard en Stadgenoot.