Aan de Pa Verkuyllaan in Badhoevedorp is CMP vastgoed bezig met het realiseren van vier vernieuwbouw appartementen in het project “Stoomgoed”. De twee bestaande panden worden omgebouwd tot vier luxe appartementen met een vrijwel nieuwe voorgevel, ruime voortuinen, een karakteristiek entree, een op het casco na volledige nieuwe binnenzijde en voorzien van grote tuinen en terrassen. De woningen zijn te koop vanaf een koopsom van € 465.000,– vrij op naam en de verwachting is dat deze in het tweede kwartaal volgend jaar klaar zullen zijn.

Historie
Deze appartementen worden dan gerealiseerd in de panden van de familie De Boer-Spek, die vroeger boven woonden en beneden de winkel hadden. De panden hebben al een hele historie. Vroeger heeft op deze locatie kruidenierswinkel Spek gezeten. Uit de overlevering blijkt zelfs dat de winkel werd geflankeerd door De Gruyter op nummer 9 en Albert Heijn op nummer 11. Na die tijd heeft de winkel naast de stomerij veel verschillende bestemmingen gekend en naar het nu laat aanzien zal de definitieve bestemming wonen worden.

Veel Buitenruimte
Van de twee winkel woonpanden worden twee begane grondappartementen met tuin en twee dubbele bovenwoningen met dakterras gemaakt. Gekozen is om de woningen aan te passen aan de eisen van deze tijd. Zo worden er in alle appartementen onder meer extra kamers gerealiseerd voor hobby, logeren of creatieve bezigheden. En ook aan de buitenruimte is extra aandacht besteed. De parterrewoningen krijgen een patiotuin van circa 35 m² en de bovenwoningen een dakterras van ruim 27 m². Bij de woningen beneden is nog een opslagkelder, de woningen boven hebben een bergzolder en alle woningen hebben een berging op straatniveau.

Indeling
De begane grondwoningen hebben onder meer een living van ruim 55 m², een keuken aan de voorzijde met openslaande deuren naar de voortuin, een woonkamer met pui naar de tuin, een gang naar de slaapvleugel met drie slaapkamers en een badkamer. De bovenwoningen hebben op de eerste etage een woonkamer circa 44 m² met pui naar het terras, een multifunctionele kamer

Groenpakket

Voor de kopers is het ook mogelijk om het zogenaamde “Groenpakket” af te nemen, waardoor de woningen naar de laatste maatstaven worden voorzien van een modulerende warmtepomp, vloerverwarming en warmwatervoorziening. Op het dak zullen zonnepanelen worden geplaatst en in de berging worden aansluitingen gemaakt voor het opladen van de twee mee verkochte e-bikes.
Zodra de woningen verkocht zijn en de vergunning is verleend zal er worden gestart met de bouw en zal er hopelijk een nieuw karakteristiek pand komen te staan met weer een hele lange levenscyclus.
De woningen worden verkocht door Onkenhout Makelaars die informatie beschikbaar heeft via info@onkenhoutmakelaars.nl.