1377046_694756353870251_1412899105_nZwanenburg, 21 november 2013 – Familiebedrijf GroenRijk Zwanenburg heeft een zeer verdiende derde plaats bemachtigd bij de verkiezing van ‘Het leukste tuincentrum van Nederland’. Met een gemiddeld cijfer van 9,31 eindigde Groenrijk Zwanenburg vlak achter concurrenten Tuincentrum Boers uit Maarsdijk en Avri Bloem- en Tuincentrum uit Breda. En toeval of niet: ook de nummers 1 en 2 zijn familiebedrijven met jarenlange historie.

Van winnaar in Noord-Holland tot finalist
Tijdens de grootste vakbeurs ter wereld, Flora Holland Trade Fair, werd bekend gemaakt wie de winnaars zijn van de verkiezing van ‘Het leukste tuincentrum van Nederland’. Nadat GroenRijk Zwanenburg eerder al de titel ‘Leukste tuincentrum van Noord-Holland’ behaalde gingen zij glansrijk door naar de landelijke finale. Waar zij met 1.253 stemmen als derde eindigden. Aan het begin van het nieuwe tuinseizoen geeft GroenRijk Zwanenburg een groot feest om de klanten te bedanken en samen het behalen van deze prijs te vieren.

Familiebedrijf met historie
GroenRijk Zwanenburg is een echt familiebedrijf. In de jaren ’50 vestigde Kors van Beem zich in Zwanenburg en begon een boerderij. De boerderij is later over genomen door zijn zoons Koos & Leen en in 1975 begonnen zij daar, naast de boerderij, een kwekerij. Maar wat begon met een kwekerij groeide al snel uit tot een geliefde plek waar ook viooltjes, coniferen en aardappelen werden verkocht. De basis voor het tuincentrum zoals we die vandaag de dag kennen was gelegd!

Van kwekerij tot GroenRijk
Na verloop van tijd weet de kwekerij zich aan te sluiten bij het landelijke GroenRijk. Hierdoor neemt de bekendheid toe en kan GroenRijk Zwanenburg verder groeien. In 2002 neemt de zoon van Koos, Gerko van Beem, het tuincentrum over en dat bevalt Koos goed. “Ik ben lekker op de winkelvloer bezig, met planten en klanten helpen, maar ik draag niet meer de dagelijkse verantwoordelijkheid voor het bedrijf. Heerlijk vind ik dat”, aldus Koos.

Vakkennis en persoonlijke benadering
De jarenlange ervaring van het team en de vakkundige medewerkers maken GroenRijk Zwanenburg een populair tuincentrum tot in de wijde omtrek. “Er is veel kennis in ons team aanwezig en daarbij zien onze klanten jarenlang dezelfde, vertrouwde gezichten. Dat spreekt mensen aan. Neem bijvoorbeeld Jan de Jong, werkt hier al jarenlang en neemt echt de tijd voor iedere klant”, aldus Gerko van Beem. Inmiddels heeft GroenRijk Zwanenburg 25 medewerkers in dienst, inclusief de hovenierstak GroenRijk Hoveniers en het veranda bedrijf www.mooieverandas.nl. Daarbij zijn ze vastberaden verder door te groeien. Mede daardoor heeft ook de broer van Gerko, Arjan van Beem, zich inmiddels bij het familiebedrijf gevoegd.

Lokale betrokkenheid
GroenRijk Zwanenburg doet graag wat terug voor haar (vaste) klanten en de regio. Zo organiseert GroenRijk Zwanenburg de groen workshop van Rob’s Roadshow (bekend van het tv-programma Rob’s Grote Tuinverbouwing, wekelijks te zien op SBS’6), zijn de voorbereidingen voor de Kerstmarkt in volle gang, worden lokale (sport)verenigingen gesteund en kunnen mensen een verzoek indienen om de buurt groener te maken. Zo heeft de hovenierstak onlangs het schoolplein van de Meerbrug opgeknapt.

Zie voor meer informatie www.groenrijkzwanenburg.nl of volg de Facebook pagina.