In het weekend van 18 en 19 juni mixt Fruittuin van West een bijzondere cocktail van vers fruit met verrassende ingrediënten. Het pluk seizoen gaat dan officieel van start en dat wordt gevierd. Zelf oogsten, muziek, rondleidingen, speurtocht, buiten bios, kampvuur, kindertheater en op zondag cabaret!

Fruittuin van West is dé on-ontdekte plek voor grote & kleine Randstedelingen. Aan de rand van Amsterdam telen Wil en Lisan Sturkenboom 20 soorten fruit. Al het (biologisch geteelde) fruit wordt door consumenten zelf geoogst. Op 18 juni kan worden gestart met het plukken van kersen en aardbeien. En daarna “barst” het oogstseizoen los. Bessen in alle kleuren en soorten, appels, peren en meer; van juni tot eind november is er eigenlijk continue wat te oogsten.

Fruittuinen-van-west-sil-met-kip-stoersiteTijdens de aftrap van het zelf-oogst-seizoen is er veel meer te doen dan plukken. Wil verzorgt bijvoorbeeld rondleidingen met een aanstekelijk enthousiasme over fruit telen. Zijn liefde voor de gekozen bouwstijl in combinatie met alternatieve vormen van energie kan je proeven in de rondleidingen langs en door het pand. Er brandt kampvuur waar je lekker broodjes boven kunt bakken, er is kinder theater met Thijs Prein, een buitenbios, een speurtocht en er is live muziek. Op zondag is er een bijzonder sterke bezetting van het podium met  cabaret-duo Bregje Kat & Tirza de Boer, “Rawie op je dak” door Mattijs Verhallen, Bas Maree en Ludo van der Winkel, En Vrac en anderen.

Wil en Lisan verkochten in 2014 hun biologisch dynamisch fruitteelt bedrijf in Dronten en startten een nieuw bedrijf in Amsterdam. “Wij wilden een bedrijf met meer diversiteit in teelten, in mensen en in bedrijfstakken.” Dat is aardig gelukt. Want behalve 20 soorten fruit, is er een flink koppel kippen die dagelijks kakelverse eieren leveren. Ook is er een vergaderlokaal, een complete biologische winkel en een tuincafé. “Waar wij vooral ontzettend gelukkig van worden is de mix van culturen en mensen die naar ons bedrijf toe komen.” Vertelt Lisan, “We spreken veel mensen met een creatieve achtergrond of juist mensen die de hele week binnen op kantoor zitten. Wij houden van uitersten en van direct contact met de consument. Dat is één van de redenen dat we Dronten verruilden voor Amsterdam.”

De Fruittuinen van West zijn gelegen aan de Tom Schreursweg 48 in Amsterdam-Nieuw-West

Entree en parkeren is gratis

Check Fruittuinvanwest.nl & volg fb