Over de geschiedenis, toekomst en het gezondheidsideaal van de Sloterplas

IMG_4548Het voorjaar hangt in de lucht. De beste tijd om een mooie en gezonde fietstocht te maken met het Van Eesterenmuseum door het groen en om het blauw van Nieuw-West. Op 7 maart ga je samen met gids en kunstenaar Rob Los rond de Sloterplas en ontdek je hoe het blauwe hart van de Westelijke Tuinsteden ontstaan is. Kom te weten welke volksziekte een grote rol heeft gespeeld bij het ontwerpen en de ontwikkeling van het vele groen van de Westelijke Tuinsteden. Met het credo ‘Lucht, Licht en Ruimte’ die Van Eesteren aanhing kon de toen heersende Tuberculose (TBC) in de vervuilde binnenstad een halt worden toegeroepen.

Toekomstige ontwikkelingen Sloterplas
De opzet van de Sloterplas was cruciaal in dit gezondheidsstreven die nu ook nog steeds een rol speelt voor toekomstige ontwikkelingen. Tot slot en als een stukje selderie op de hartige taart: Kunst. Op de oostelijke en westelijke recreatieoever staan twee indrukwekkende kunstwerken. De één verticaal, de ander horizontaal. De één strak, abstract en mannelijk, de ander rond, liggend en vrouwelijk. Wat vind jij ervan?

Aanmelden
Meld je aan voor deze fietsexcursie via www.vaneesterenmuseum.nl en let op! Onze fietsexcursies zijn populair, wees er dus snel bij.

Data: 7 maart 2015
Vertrektijd: 14.15 uur.
Duur fietsexcursie: 1.5 a 2 uur.
Kosten: € 7.50
Startlocatie: Van Eesterenmuseum, Vlugtlaan 125