Woont u in het gebied De Aker, Sloten en Nieuw Sloten en heeft u zonnepanelen op het dak van uw huis? Meldt u dan aan voor de pilot van City-Zen om op een unieke manier samen met buurtbewoners een virtuele energiecentrale te creëren!

Virtuele Energiecentrale

Bij vijftig huishoudens in Amsterdam Nieuw-West wordt duurzame energie optimaal ingezet met behulp van batterijen. Gedurende het project (tot en met 2018) wordt gratis een batterij geplaatst, in combinatie met een scherp energietarief. De batterijen laden wanneer de prijzen laag zijn of de zon schijnt en ontladen als de prijzen hoog zijn. Zo ontstaat er een ‘Virtual Power Plant’, oftewel een virtuele energiecentrale. Vraag en aanbod van duurzame energie worden zo optimaal op elkaar afgestemd.

Informatieavond

Maandag 24 april (19.30 uur) is er een informatieavond in de Molen van Sloten. Aanmelden voor deze avond kan per e-mail: vragen@greenspread.nl. Kijk op www.greenspread.nl/cityzen voor meer informatie en deelname aan de pilot.

Deze pilot is onderdeel van project City-Zen, dat als doel heeft te demonstreren en te ervaren hoe de toekomstige energievoorziening in een drukbevolkte stad werkt. City-Zen wordt mede mogelijk gemaakt met subsidie van de Europese Unie.

Bron: Gemeente Amsterdam