Herverdeling van wooncomplexen Far West definitief

Herverdeling van wooncomplexen Far West definitief

Dinsdagmiddag 28 februari hebben de bestuurders van Woningcorporaties Rochdale, De Key en Stadgenoot een handtekening gezet onder de herverdeling van de wooncomplexen van Far West. Een organisatie die tien jaar geleden is opgezet voor de vernieuwing van de westelijke tuinsteden. Per 31 december 2011 heeft Far West namelijk haar activiteiten beëindigd.

Op de foto zetten Jacques Thielen (voormalig Far West), Gerard Anderiesen van (Stadgenoot), Rene Grotendorst (Rochdale) en Rob Haans (De Key) hun handtekening. Hiermee is er een definitief punt gezet achter deze organisatie. Sinds 2000 heeft Far West voor de eerdergenoemde woningcorporaties de vernieuwing in Nieuw West op zich genomen en door bundeling van krachten de kwaliteit van Nieuw West verbeterd. En dat is gelukt; de wijken staan er een stuk beter voor dan tien jaar geleden en de woningvoorraad in Nieuw West is nu meer gevarieerd.

Einde aangekondigd in 2010

Het einde van Far West werd in oktober 2010 aangekondigd. Belangrijkste reden: er is geen ruimte meer voor grootschalige projecten. Nieuw West bestond voor het grootste deel uit sociale huurwoningen, Far West heeft daarom ook vrije sector huurwoningen en koopwoningen gebouwd. Hierdoor is een gemengd gebied ontstaan wat goed is voor de bewoners en bedrijven. Eind 2008 kwam de woningmarkt in de problemen. Woningen werden niet meer verkocht, waardoor er geen geld meer binnenkwam om nieuwe projecten te bouwen. Projecten werden uitgesteld en afgeblazen. De corporaties richten zich hierdoor steeds meer op het beheer van hun bestaande woningvoorraad. Hierdoor is het bestaansrecht van Far West komen te vervallen. (Op de foto: van linksboven naar rechts onder: Gerard Andriessen, Rene Grotendorst, Jacques Thielen, Rob Haans en notaris Martine Bijkerk.