Stadsdeel Nieuw-West heeft digitale deurspionnen geplaatst bij ouderencomplex het Belgisch Hof aan de Ardennenlaan. 34 bewoners deden mee aan dit inbraakpreventieproject. Criminelen met babbeltrucs maken nu minder kans.

Babbeltrucs

Spionnen ervoor

Spionnen ervoor

Spionnen erna

Spionnen erna

Veel bewoners van Belgisch Hof hadden last van berovingen door babbeltrucs. Onbekenden belden aan bij bewoners. Ze kwamen met een smoes binnen en beroofden vervolgens de ouderen. Eigen Haard huismeester Mike Flantua, wijkcoördinator Germaine van Haard en veiligheidscoördinator Richard Kropman, startten daarom samen met de bewoners een inbraakpreventieproject.

Grote digitale deurspion

Ze vervingen het kleine deurspionnetje bij de voordeur door een veel grotere digitale deurspion. Als er iemand aanbelt, springt het videoscherm in de woning aan. Bewoners kunnen daardoor zien wie er voor de voordeur staat. Een bijkomend voordeel is dat de digitale deurspionnen een stuk lager hangen. Een van de bewoners zegt hierover: ‘Ik ben klein van stuk en kon niet door het oude deurspionnetje kijken. Het nieuwe videoscherm maakt het ook voor mij mogelijk om te zien wie er aanbelt.’