Vrij wonen op een eilandje

Welke woningen staan er in Nieuw-West te koop? In deze rubriek kijken we verder dan internet en makelaar en laten we bewoners aan het woord over de woning die zij willen verkopen. Ditmaal: Ingrid Reintjes over haar woning aan Kortrijk in Slotervaart.

Door: Evert-Jan Pol

Een bruggetje leidt naar een knus hofje met daarin enkele woningen. “We zitten hier op een eilandje”, vertelt Ingrid. “Aan alle kanten heb je water.” Aan de achterzijde van haar huis, waar ze met man en kinderen woont, ligt een slootje. “Daar zwemmen kleine visjes en aan het eind van de straat zitten karpers. Mijn man gaat daar wel eens vissen met onze zoon.”

Zwanen

webHuis5_2 webHuis5_1Sinds 2002 woont ze hier. “Mijn man en ik gingen samenwonen en we wilden graag een woning in Amsterdam. We hebben in verschillende buurten gekeken, maar dit sprong eruit. Het is ruim (vijf kamers) en heeft een dakterras, balkon en tuin. En we wonen hier heel vrij. In de zomer zwemmen er bijvoorbeeld zwanen in het water.”

De toekomstige nieuwe woning staat als het even kan ook in een natuurrijke omgeving. Maar dan wel in de buurt van Rotterdam, want daar werkt Ingrids man inmiddels. Verhuizen blijkt toch iets praktischer. “Maar anders waren we hier graag gebleven, want we wonen hier in alle rust.”

Interesse in deze woning aan Kortrijk 28? Neem dan contact op met Barnhoorn Vermeer Makelaars, Hageland 113, Amsterdam, (020) 408 09 69, amsterdam@barnhoornvermeer.nl, www.barnhoornvermeer.nl.