Starters op de arbeidsmarkt met een inkomen onder de 49.500,- kunnen in juni elke dinsdag terecht op de info-avond bij Van der Linden Makelaardij. Woningstichting Rochdale organiseert daar de hele maand juni informatieavonden om mensen de voordelen van de Starters Renteregeling te vertellen.

Wat houdt de Starters Renteregeling in? Als u uw eerste koopwoning wilt kopen, maar met uw salaris de NHG-hypotheek (Nationale Hypotheek Garantie) niet kunt dragen, krijgt u via deze regeling de eerste tien jaar 20% voorschot op de hypotheekrente. Hierdoor heeft u aanzienlijk lagere maandlasten. Ondanks het voorschot wordt u wel voor 100% eigenaar van de woning. Als uw inkomen na tien jaar nog steeds niet voldoende is, dan verlengen wij de regeling (telkens) voor een periode van vijf jaar. Op het moment dat u de woning verkoopt, of na maximaal 30 jaar, betaalt u de voorgeschoten rente terug aan Rochdale.

De ervaringen met deze regeling zijn goed, Rochdale merkt dat er steeds meer starters gebruik van maken. Inmiddels hebben is er al 500 keer van deze regeling gebruik gemaakt. Het kopen van een huis is voor deze groep ook vaak een kwestie van goed rekenen. Haal ik het net wel of niet? Speciale hypotheekadviseurs van Vereniging Eigen Huis berekenen ter plekke de mogelijkheden van de persoon in kwestie. Van der Linden Makelaardij gevestigd aan het Bos en Lommerplein 309 haakt hierop in met aanbod dat past bij de woonwensen en de mogelijkheden. Van 18.00-20.00 uur.

Route naar de makelaar. Kijk voor meer info op rochdale.nl of bel Van der Linden Makelaardij, (020) 571 27 12.