U kunt nu uw mening geven over de overstapregeling voor erfpacht. In de regeling staat hoe erfpachters kunnen overstappen van het huidige erfpachtstelsel naar het nieuwe eeuwigdurende stelsel. Nieuwbouwgrond wordt sinds de zomer al uitgegeven in eeuwigdurende erfpacht.

In het huidige stelsel wordt de canon (bedrag wat u betaalt als erfpachter) elke vijftig jaar opnieuw vastgesteld. Deze is gebaseerd op de marktwaarde van dat moment dus lastig te voorspellen. Met eeuwigdurende erfpacht is die onzekerheid weg.

Vrijwillig, transparant en aantrekkelijk

U kiest straks of u in het huidige stelsel blijft waarbij iedere 50 jaar opnieuw de canon wordt vastgesteld of kiest voor het nieuwe stelsel waar de gemeente nog maar een keer een bedrag vaststelt. Daarmee heeft u meer zekerheid over wat u gaat betalen. Overstappen is vrijwillig.

Informatiemarkt 31 januari tot en met 2 februari

De inspraakperiode loopt van 9 januari tot en met 19 februari. Op de informatiemarkt van 31 januari tot en met 2 februari van 16.00 – 21.00 uur kunt u in de foyer van de raadszaal op het stadhuis vragen stellen en een inspraakreactie achterlaten.

Rekentool

Op Erfpacht kunt u vanaf maandag 9 januari bij benadering berekenen wat het u kost als u overstapt naar eeuwigdurende erfpacht.

Inspraakmogelijkheden

Meer informatie

Lees het volledige persbericht en kijk op Erfpacht.

Bron plus foto Gemeente Amsterdam