Zaterdag 29 oktober heeft wethouder Laurens Ivens (Wonen) tijdens de jaarlijkse Zelfbouwmarkt het kavelaanbod 2016 gepresenteerd. Het gaat daarbij om zowel kavels voor individuele zelfbouw als kavels voor bouwgroepen.

De Zelfbouwmarkt vond dit jaar plaats op het Westergasterrein en vele bezoekers kwamen af op de informatiekramen van de projecten en de zelfbouwcursussen. Vanaf 29 oktober kan het zelfbouwaanbod op www.amsterdam.nl/zelfbouw worden bekeken en is het digitale inschrijfformulier geopend. De inschrijfperiode voor de kavels voor individuele zelfbouw sluit op zaterdag 26 november.

Kavelaanbod

Het onthulde aanbod van 2016 bestaat uit 8 kavels voor bouwgroepen voor in totaal ongeveer 120 appartementen en 62 kavels voor individuele zelfbouw. Een overzicht staat op de Kavelkaart 2016. Voor het Centrumeiland gaat de inschrijving in januari 2017 van start. Op de Zelfbouwmarkt was al wel informatie te verkrijgen over de verschillende vormen van zelfbouw op dit te ontwikkelen stukje Amsterdam.

kaart_met_zelfbouwlocaties_2016_960

Andere inschrijving, nieuwe voorwaarden

Voor de kavels voor individuele zelfbouw was dit jaar geen wachtrij, want de uitgifteprocedure is veranderd. De individuele kavels worden voortaan toegewezen op basis van loting van volgnummers. Ook voor bouwgroepen is de uitgifteprocedure veranderd. Voor bouwgroepen wordt er sinds 1 oktober van dit jaar gewerkt met een nieuw registratiesysteem, de Kaartenbak.

Verder zijn voor deze vormen van zelfbouw de voorwaarden aangescherpt. Zo geldt er nu een woonplicht van drie jaar.

Bron plus foto`s: Gemeente Amsterdam