Johanna Reynvaanstraat 27, 1066 AZ Amsterdam (leegstaande winkel aan het Abraham Staalmanplein).

Deze maand, t/m zaterdag 2 maart werken de ontwerpers Reinier Bosch en Carolina Wilcke samen met buurtbewoners van de Staalmanpleinbuurt aan een tegeltapijt van keramiek, dat uiteindelijk een vaste zichtbare plek krijgt in de buurt. De tegels zijn geïnspireerd op klassieke Turkse technieken. De hele maand februari houden zij een open atelier aan het Abraham Staalmanplein. Alle buurtbewoners zijn welkom om binnen te lopen en een tegel te maken.

Workshops keramiek Reinier en Carolina hebben ervaring op gedaan in het schilderen en toepassen van oude Turkse technieken in het plaatsje Iznik, ‘het Delft van Turkije’. In de maand februari nodigen zij je uit om hun technieken te delen. Je leert een tegel te glazuren en beschilderen, met technieken uit Iznik. Iedere deelnemer maakt een tegel voor zichzelf en één voor het keramische tapijt. Ieders bijdrage krijgt dus uiteindelijk een vaste plek in de buurt!

Deelnemen? Je kunt deelnemen aan een workshop of gewoon langskomen in het open atelier aan de Johanna Reynvaanstraat 27 (leegstaande winkel aan het Abraham Staalmanplein). Open van woensdag tot en met zaterdag van 10:00-18:00. Aanmelden: hello@carolinawilcke.nl

Ondersteund door De Alliantie, stadsdeel Nieuw-West en Nieuw-West Open