Bouwgroep Lab4you gaat het eerste collectieve zelfbouwproject in Sloterdijk-Centrum realiseren. De kavel ligt aan de Arlandaweg, tussen de Barajasweg en de Radarweg, waar het Brettenpad loopt. Het zelfbouwproject is onderdeel van de transformatie van bedrijventerrein naar een gemengd stedelijk gebied.

Groene gevels

Vorig jaar hebben 36 zelfbouwgroepen zich voor dit blok ingeschreven. Lab4you is op basis van kwaliteit, duurzaamheid en programma op de begane grond als winnaar geselecteerd. De groep bestaat uit 30 huishoudens en zeven kleinschalige bedrijfsruimtes. Het wooncomplex wordt volledig energieneutraal opgeleverd wat past in de visie van de gemeente Amsterdam op de ontwikkeling van Sloterdijk waarbij innovatieve en duurzame initiatieven ondersteunt worden. De bouwgroep gaat het groene Brettenlandschap doortrekken in de gevels van het gebouw. Uiteindelijk worden minimaal 75% van de gevels aan de Arlandaweg en de Radarweg uitgevoerd als groene gevel en op het dak komen zonnepanelen. De bouw start naar verwachting eind 2018 en de eerste woningen worden vanaf 2020 opgeleverd.

Onderdeel transformatie Sloterdijk-Centrum

De woningen, met ontwerp door Lab4you zelf opgesteld, zijn onderdeel van een programma met verschillende soorten woningen en voorzieningen op de begane grond. Het project is onderdeel van de transformatie van Sloterdijk-Centrum naar een gemengd stedelijk gebied met ruimte voor wonen, werken, horeca en recreatie. In totaal is in Sloterdijk-Centrum ruimte voor 1.500 tot 2.000 woningen.

Bron plus foto: Gemeente Amsterdam