Laan van Spartaan said cheese!

 

Een fotogenieke wijk, dat Laan van Spartaan. Dat is de conclusie van een tweedelige masterclass fotografie van topfotograaf  Theo Baart.  Onder zijn leiding werkten 12 amateurfotografen aan een fotoserie met als thema leven en buurmanschap in deze nieuwste wijk van Amsterdam.

Laan van Spartaan

Laan van Spartaan

Volgens de jury maakten veel van de deelnemers mooie foto’s van de wijk, maar lukte het niet iedereen om daar ook een mooie serie met een eigen ‘verhaal’ van te maken. In de ogen van de jury is Jolanda Pansier daar het beste in geslaagd met haar serie ‘Mijn Laan van Spartaan’. De jury vond de openingsfoto van een deel van het gebouw De Tribune al sterk en het thema ook mooi terugkeren in de andere foto’s. Een 2e en 3e plaats was er voor respectievelijk Marjolein de Lange met haar serie ‘Voetballen in de Laan van Spartaan’ en voor Meike Koster met ‘Langs de lijn van Laan van Spartaan’.

Deelnemers

12 mensen uit de buurt konden deelnemen aan deze masterclass. Zij (gaan er) werken of wonen of wonen in de directe omgeving. Enthousiaste mensen die met de fotocamera in de hand Laan van Spartaan op de gevoelige plaat vastlegden.

En met resultaat. Een jury bestaand uit Theo Baart, John Koning, chef beeldredactie van Het Parool, Godfried Lambriex, wethouder stadsdeel West en Anouk Roelofs, Locatiemanager VOF De Stadstuinen bekeek de ingestuurde fotoseries met zorg. In zijn algemeenheid was de jury onder de indruk van de resultaten. Laan van Spartaan blijkt een fotogenieke wijk te zijn en het thema leven en buren een inspirerend thema om uit te werken! Over enkele weken hangen uitvergrotingen van de foto’s in onder meer Coco’s Keuken, het buurtrestaurant op Laan van Spartaan. Daarna maken de foto’s een tournee langs andere locaties in West.

Laan van Spartaan

Laan van Spartaan is de jongste wijk van Amsterdam-West. Hier komen wonen, werken, sporten en leren bij elkaar. Ondernemers, studenten en (top-)sporters vinden hier hun plek. Maar ook starters, fitte senioren en sportieve gezinnen. Kijk op www.laanvanspartaan.nl voor meer informatie.