Op zaterdag 5 en 12 november 2016 openen honderden mensen in Nederland hun duurzame deuren. Tijdens deze vierde editie van de Nationale Duurzame Huizen Route gaan in het hele land huiseigenaren op pad om duurzame woningen te bekijken en ideeën op te doen. Gastvrije huiseigenaren vertellen het verhaal hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt.

vader_en_kind_op_dak_met_zonnepanelenEr is in Nederland een groeiende vraag naar praktische voorbeelden van duurzaam wonen. Dit blijkt uit het recordaantal van 3000 bezoekers tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route in 2015. Een groot aantal bezoekers geeft aan veel profijt te hebben van de ervaring en tips die zij hebben opgedaan. Ruim een derde van de bezoekers die de afgelopen jaren huizen hebben bezocht, heeft in zijn huis maatregelen toegepast en nog eens 50 procent heeft plannen om aan de slag te gaan. Door bij anderen te kijken wordt het voor veel mensen makkelijker om voor te stellen of besparingsmaatregelen of de gebruikte materialen ook toepasbaar zijn in de eigen woning.

Unieke kans

De Nationale Duurzame Huizen Route is een unieke kans om één keer per jaar bij anderen binnen te kijken. De huiselijke sfeer en het gastvrije onthaal draagt eraan bij dat interessante gesprekken op gang komen. Bezoekers ervaren de ruimte om al hun vragen te stellen. Ook de openstellers doen nieuwe ideeën op tijdens de open dagen.

De huizen zijn nu al te bekijken op de website www.duurzamehuizenroute.nl. Vanaf medio oktober is duidelijk welke huizen hun deuren open zetten en kunnen bezoekers zich voor één of meerdere huizen inschrijven.

Huis aanmelden

Wilt u ook uw huis openstellen? Aanmelden kan op www.duurzamehuizenroute.nl.

Bron + foto Gemeente Amsterdam