Van links naar rechts: Tonny Gerritsen (Ten Brinke Groep), Harm van Oorschot (Lidl), Coos Broers (Ten Brinke Groep) en Ronald Mauer (stadsdeel Nieuw-West)

Van links naar rechts: Tonny Gerritsen (Ten Brinke Groep), Harm van Oorschot (Lidl), Coos Broers (Ten Brinke Groep) en Ronald Mauer (stadsdeel Nieuw-West)

Gemeente Amsterdam – stadsdeel Nieuw-West en Ten Brinke Groep ondertekenden woensdag 3 juni op de PROVADA de erfpachtovereenkomst voor de realisatie van circa 2.400 m² commerciële voorzieningen en 108 vrije sector huurappartementen aan het August Allebéplein in Amsterdam. Op de voormalige locatie van de Lidl supermarkt, welke reeds gesloopt is, komt een nieuwe duurzame invulling.

Zowel de appartementen als de commerciële voorzieningen zijn inmiddels verkocht. De appartementen aan Amsterdamse particuliere beleggers, die de wooneenheden gaan verhuren in de vrije sector. De commerciële voorzieningen zijn verkocht aan Lidl Vastgoed. Er zal 400 m² worden verhuurd aan een derde partij en de overige 2.000 m² gaat Lidl zelf exploiteren.

Het bouwplan bestaat uit zes bouwlagen: één laag met parkeerplaatsen en bergingen in het souterrain, één laag met commerciële ruimte op de begane grond (met onder andere een Lidl supermarkt) en vier woonlagen met huurappartementen. De appartementen variëren van circa 45 m² tot 55 m² BVO en komen qua huurprijs net boven de liberalisatiegrens te liggen.

Volle vaart vooruit
Na een aantal jaren planvorming nam Ten Brinke Groep de ontwikkellocatie over van een collega-ontwikkelaar. Binnen enkele maanden kreeg de ontwikkelaar het voor elkaar een definitieve invulling voor het bouwblok rond te krijgen. Mauer is blij dat Ten Brinke begin 2014 de potentie van het Allebéplein al zag: “Destijds werd dit gebied nog niet door iedere vastgoedontwikkelaar op waarde geschat. Ten Brinke had een heldere visie en inmiddels is het August Allebéplein een zeer interessante ontwikkelingslocatie.”

Nieuwbouw-Allebeplein-2August Allebéplein in de lift
Het August Allebéplein zit in de lift en na oplevering van diverse bouwprojecten krijgt ook de openbare ruimte van het winkelplein een nieuwe inrichting. Het ontwerp hiervoor is samen met bewoners en ondernemers tot stand gekomen. Het bouwproject is een belangrijke stap voorwaarts in de vernieuwing van het plein.