Combinatie BadhoeverBogen en Rijkswaterstaat geven tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 4 juni een kijkje bij de omlegging A9 Badhoevedorp. Tussen 10.00 en 16.00 uur is er van alles te zien en te beleven. Zo kunt u onder andere wandelen en fietsen over het nieuwe asfalt van de A9.

Activiteiten

De Dag van de Bouw is bedoeld om mensen kennis te laten maken met de wereld van de bouw en infra. Dat kan op 4 juni bij de Omlegging A9 Badhoevedorp op diverse manieren.

Zo kunt u een verkeersportaal bezoeken, krijgt u uitleg over verkeerssignalering en is er een expositie van oude en nieuwe machines waarmee het werk wordt uitgevoerd.

Nog nooit op een kraan gezeten? Dan is dit uw kans om eens in de cabine van zo’n grote machine te zitten.

Ook voor jonge bezoekers is er genoeg te doen. In een grote, echte vrachtwagen krijgen uw kinderen “dodehoekles”. Met een kleine, elektrische kraan kunnen kinderen leren grond te verplaatsen. En bij droog weer mogen zij krijttekeningen maken op het nieuwe asfalt.

Presentaties van bedrijven en organisaties

Verschillende bouwbedrijven en organisaties zijn aanwezig om te vertellen over hun eigen werk en over de Omlegging A9 Badhoevedorp. De bouwmaatschappijen van de Combinatie BadhoeverBogen presenteren zich in diverse stands.

Rijkswaterstaat laat in een (foto)tentoonstelling de geschiedenis en aanleg van de omlegging bij Badhoevedorp zien. Ook de provincie Noord-Holland en de gemeente Haarlemmermeer zijn aanwezig.

Routebeschrijving

Het terrein van de Open Dag is vanuit Badhoevedorp per fiets en lopend te bereiken via de Sloterweg. U kunt de Schipholweg oversteken en rechtdoor gaan. Na 400 m staan er verkeersregelaars die verdere aanwijzingen geven.

Per auto komt u bij het evenemententerrein via de Schipholweg richting Haarlem. 250 meter vanaf de aansluiting S106 op de Schipholweg is de ingang. Verkeersregelaars wijzen u vanaf daar verder de weg.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.dagvandebouw.nl. De Omlegging A9 Badhoevedorp is te vinden onder projecten Noord-Holland.