Oplevering nieuwbouwproject De Wending in Amsterdam West

De Wending (fotograaf Luuk Kramer)

De Wending (fotograaf Luuk Kramer)

Op dinsdag 21 februari is in Amsterdam West met de oplevering van De Wending de vernieuwing van de Chassébuurt volbracht. Godfried Lambriex, wethouder Stedelijke Vernieuwing stadsdeel West, Eelco Damen, Voorzitter Raad van Bestuur Cordaan en Stefan Schuwer, lid Raad van Bestuur Ymere, hebben onder draaiorgelklanken samen met de bewoners de oplevering van het complex gevierd.  De Wending bevat 122 woningen een tweelaagse ondergrondse parkeergarage en ligt tussen de Witte de Withstraat en de Admiralengracht.

De Wending

De Wending is ontworpen door Tako Postma en Wilco van Oosten van Inbo Architecten uit Amsterdam. Zij hebben zich laten inspireren door de bouwstijl van de Amsterdamse School van de woonblokken in de omgeving, maar hebben er een heel eigentijdse invulling aan gegeven. De woningen van De Wending, 78 koop- en 44 sociale huurwoningen, in een mix van appartementen, maisonnettes en twee penthouses zijn geschikt voor verschillende doelgroepen.

Aan de Witte de Withstraat is een nieuw plein ontstaan met winkelruimte en een horecaruimte. Enkele van de bedrijfsruimtes zijn nog te huur ook zijn er nog een aantal woningen te koop, www.wonenindewending.nl . Cordaan heeft op de begane grond een dienstencentrum voor de bewoners uit De Wending. De rol van het dienstencentrum is om samen met bewoners van De Wending en de buurt activiteiten op te zetten. Onder andere zal de thuiszorg voor de buurt vanuit De Wending georganiseerd worden. Later dit jaar zal er op plein nog een kunstwerk komen. Zo krijgt het plein een centrale rol in de buurt.

De Chassébuurt

De Chassébuurt is de laatste jaren behoorlijk in opkomst. Ymere en stadsdeel West investeren veel in de woningen, voorzieningen en leefbaarheid in de buurt. Het Sieraad met het populaire restaurant Edel en de galeries en ateliers in de Witte de Withstraat maken de buurt steeds gezelliger en populairder om te wonen. In 2008 heeft Ymere in de Witte de Withstraat het kunstwerk “Elevating Witte de With” opgeleverd en zijn vorig jaar de gevels van de woningen gerenoveerd.