Het wordt een hele bijzondere ‘Van Eesterenavond’ op donderdag 13 april. Deze avond staat volledig in het teken van het nieuwe Van Eesteren Paviljoen. De avond begint met de start van onze crowdfundactie. Hiermee hoopt het Van Eesterenmuseum geld in te zamelen voor de inventaris van het cafégedeelte van het nieuwe paviljoen aan de Sloterplas.

Tentoonstelling
De tentoonstelling over het nieuwe buitenverblijf aan de Sloterplas openen we ook deze 13e april Voor de duidelijkheid: deze expo is de komende maanden te zien in ons huidige onderkomen aan de Burgemeester de Vlugtlaan. Rond half zeven is er de mogelijkheid om mee te dineren bij de buren in Westside. Voor een klein bedrag kun je hier aanschuiven voor een goed gerecht.

Architect aan het woord
Vanaf acht uur, tijdens het 59ste Van Eesterengesprek, presenteren de ontwerpers van Korteknie Stulmacher Architecten het paviljoen. Na een korte introductie van bestuurder Ronald Mauer vertelt Mechthild Stuhlmacher over haar inspiratiebronnen, over het ontwerpproces en de ideeën achter het Van Eesteren Paviljoen.

Het herkenbare en zichtbare paviljoen gaat open in oktober. Het krijgt een sober en doelmatig karakter, net als veel architectuur uit de wederopbouwperiode. Het ontwerp voor het paviljoen is van Korteknie Stuhlmacher Architecten.  Zij bedachten, geïnspireerd door paviljoenbouw uit de jaren ‘50 en ‘60, een eenvoudig houten Van Eesteren Paviljoen met veel glas. Het is donker van kleur zodat het niet geheel verdwijnt in de parkachtige omgeving van de Sloterplas.

Info
De Van Eesterenpaviljoenavond start om 17.30 uur, inloop is vanaf 17.00 uur. Mee-eten? Dan even aanmelden, dit voor 10 april, met een e-mail naar  barbara@vaneesterenmuseum.nl o.v.v. maaltijd. De kosten hiervan zijn zes euro. Om 20 uur start het Van Eesterengesprek. Meer informatie: www.vaneesterenmuseum.nl