delflandplein-buurtLid van het dagelijks bestuur van Nieuw-West Ronald Mauer heeft de eerste damwand geslagen voor ‘t Woudt, een duurzaam en uniek nieuwbouwproject in de Delflandpleinbuurt, dat wordt ontwikkeld door het familiebedrijf MPO bv. Het nieuwbouwblok biedt plek aan 124 driekamerwoningen in de vrije sector huur en is bedoeld voor Amsterdammers die woonkwaliteit en betaalbaarheid willen combineren.

De woningen in ‘t Woudt worden duurzaam gebouwd met milieuvriendelijke technieken en materialen. De woningen zijn zo ontworpen dat er slim gebruik wordt gemaakt van de warmte uit de bodem en het daglicht van de zon. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van zonnecellen op het dak. Samen met de buurt wordt gekeken naar de invulling van de commerciële ruimtes op de begane grond, de openbare ruimte en de binnentuin van ‘t Woudt en naar mogelijkheden voor voorzieningen die nog ontbreken in de buurt.

Het Delflandplein maakt onderdeel uit van het gebied tussen ring en spoor, waar nu volop wordt gebouwd om de vraag naar woningen in de stad op te vangen. In Nieuw-West is nog volop ruimte om te bouwen en te wonen, voor aantrekkelijke prijzen. Meer informatie: www.woudt-amsterdam.nl