Sloten Terug in de Kas

Afgelopen weekend vond de succesvolle aftrap plaats, komen weekend is de leegstaande kas aan de Plesmanlaan 139 nog één keer een stijlvolle ontmoetingsplek die Nieuw Sloten anders node mist.
Met een koffie, thee & taart terras, boekenruil en op de zaterdag een streekmarkt. Alles zelfgemaakt.
Op de ramen van de sfeervol ingerichte kas is een tentoonstelling vormgegeven over de geschiedenis van het voormalige tuindersgebied:
‘Onze wijk anders bekeken’. Met stickers verspreid over de vierkante ruitjes een betoverend effect, zeker als de zon schijnt.
Zaterdag 13 april, 10:00-18:00 uur vindt nog één keer de streekmarkt plaats. Wil je zelf een taart of iets anders lekkers te koop aanbieden?
Mail naar: terugindekas@hotmail.com. Of kom gezellig langs.
Zondag 14 april om 14:00 uur komt verhalenvertelster Anne van Delft met voormalige boeren- en tuinderskinderen, die vertellen over hun jeugd voor de bouw van de Westelijke Tuinsteden en Nieuw Sloten. Nog enkele plaatsen, aanmelden: terugindekas@hotmail.com

Entree gratis, locatie: Plesmanlaan 139, om de hoek bij de Laan van Vlaanderen.

Terug in de Kas is een onderdeel van het programma Nieuw-West Open, dat 60 jaar Westelijke Tuinsteden viert door 60 weken Nieuw-West te verkennen.
Elke maand opent het een ander gebied, en zet daar bijzondere kwaliteiten van plekken en mensen in het licht, in samenwerking met lokale bewoners, kunstenaars en ondernemers. www.nwopen.nl, facebook & twitter /nwopen.
Terug in de Kas is georganiseerd door Hélène Bergmans en Brigit Vermeulen en hun enthousiaste buren uit Nieuw Sloten.