Wonen in Sloterdijk, het gaat nu echt gebeuren
Het gebied rond het Sloterdijkstation transformeert in een rap tempo van kantorenlocatie naar een gemengd werk- en woongebied. Op 14 september komt de eerste kavel voor woningbouw op de markt. De kavel is opgedeeld in 4 blokken. Deze blokken worden aangeboden aan zelfbouwgroepen en ontwikkelaars.
Door te investeren in groen in de (semi-)openbare ruimte en betere verbindingen in het gebied en met omliggende gebieden wordt Sloterdijk-Centrum een aantrekkelijk gebied waar je niet alleen prettig kunt werken, maar ook fijn kunt wonen. Er is extra aandacht voor duurzaamheid en kwaliteit. Via transformatie en nieuwbouw worden de komende 10 jaar ongeveer 1.500 woningen aan het gebied toegevoegd.
Waar?
De N-kavel in Sloterdijk-Centrum ligt tussen de Barajasweg, de Arlandaweg en de Radarweg.
Blok 4 wordt aangeboden aan zelfbouwgroepen via de website van de gemeente Amsterdam.
Blok 1 en 3 wordt aangeboden aan ontwikkelaars via een openbare aanbesteding op TenderNed.
Wanneer?
De tender voor zelfbouwgroepen staat open van 14 september tot 24 oktober 14:00 uur.
De tender voor ontwikkelaars staat open van 14 september tot 26 oktober 18:00 uur.
De selectie van een bouwgroep/ontwikkelaar(s) duurt ongeveer een half jaar. Daarna volgt de uitwerking van het ontwerp. De eerste aanvragen van de omgevingsvergunningen worden verwacht in de zomer van 2017. De bouw zelf verschilt sterk per project, maar kan 1 tot 2,5 jaar in beslag nemen, deze zal starten in de loop van 2018. Naar verwachting worden de eerste woningen vanaf 2020 opgeleverd.

artist_impression_sloterdijk_centrum luchtfoto_sloterdijk_centrum

 

 

 

 

 

Bron: plus foto`s Gemeente Amsterdam